Bivši vozač Red Bull Racinga i AlphaTaurija prilagođava se na novo okruženje u momčadi Alpine. U četvrtak je odradio jutarnji dio programa na predsezonskom testiranju u Bahreinu te prijavio pozitivne dojmove nakon 60 krugova u bolidu A523.

Trebat će nam barem nekoliko utrka za prilagodbu na činjenicu da Pierre Gasly više ne vozi za momčadi iz Red Bullove obitelji. U Formuli 1 debitirao je 2017. za Toro Rosso, onda 2019. kratko bio u Red Bullu pa iduće tri i pol sezone u starom jatu, samo pod imenom AlphaTauri.

Međutim, kad mu je postalo jasno da novu priliku u ‘A’ timu neće dobiti, Gasly je krajem prošle godine izabrao drugi put i otišao u Alpine. Jutros je debitirao na predsezonskom testiranju odradivši 60 krugova u novom bolidu Alpine A523. Moglo se vidjeti da je francuska momčad nadogradila dosta toga u odnosu na prošlogodišnji bolid, a Pierre je zasad zadovoljan.

“Naravno, svi su bili jako uzbuđeni i željeli su doznati kako bolid ide. Kroz 60 krugova u ovakvim uvjetima, sve je to relativno u odnosu na druge, s obzirom na količinu goriva, modove motora i ostalo.”

“Ja sam se osjećao ugodno, ako me pitate za moj osjećaj. Odmah sam mogao primijetiti koje prednosti i mane ima naš bolid te kojim bih pravcem išao dalje u pogledu balansa i drugih postavki. Definitivno je bilo produktivno, mogu reći da smo u potpunosti prošli naš testni program i jedva čekam vratiti se u bolid. Danas će poslijepodne Esteban odraditi nešto posla, a ja se vraćam sutra poslijepodne.”

Gledajući plasman timova u prošloj sezoni, Gasly je itekako skočio prema vrhu. AlphaTauri je lani osvojio deveto mjesto, a Alpine četvrto. Za očekivati je da će francuski tim i ove godine biti tu negdje, u borbi za isti plasman, ali uz želju smanjivanja zaostatka za trojkom na vrhu.

Očekivano, Pierre nije želio previše ulaziti u detalje oko onih prednosti i mana bolida: “Nisu to bili problemi, više neka područja u kojima se možemo poboljšati. Naravno da neću ići u detalje. Za mene je najvažnije što je brže moguće postići razumijevanje bolida te razgovarati s ljudima u timu o pravcu kojim želim ići, odnosno što bih volio.”

“Zasad sam vrlo zadovoljan kako momčad radi sa mnom. Iza mene je velika promjena u mojoj karijeri. Ovo je sasvim novi izazov, novi projekt s drugim timom. Sve je drukčije od onoga na što sam navikao u prošlih devet godina. Moram resetirati sve svoje navike i otvorena uma prihvaćati sve nove informacije koje dobivam, novi način rada. Zasad sam sretan ovdje i osjećam se spremnim za sezonu.”

Bez sumnje, sa zanimanjem će se pratiti i dinamika između Gaslyja i momčadskog mu kolege Ocona. Oni se znaju od djetinjstva, imali su i svojih nesuglasica, a Ocon je u prošlosti znao imati trzavice s Perezom i Alonsom.

Objava Gasly: Odmah sam mogao primijetiti prednosti i mane našeg bolida pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak