Iz momčadi Alfa Romeo su potvrdili nepromijenjenu vozačku postavu za 2024. godinu u kojoj ostaju Valtteri Bottas i Zhou Guanyu.

Dok je Bottasov nastavak sa švicarskom ekipom bio formalnost, oko Zhoua je ipak bilo nekih upitnika.

Međutim, kineski vozač je sada potpisao ugovor za već treću uzastopnu sezonu s momčadi od koje se očekuje da će se vratiti na identitet Saubera za sljedeće dvije godine, prije potpunog prijelaza na ime Audi 2026. godine.

Trenutno vodeći u prvenstvu Formule 2 Theo Pourchaire također će ostati u svojoj rezervnoj ulozi.

“Odluka da nastavimo naše putovanje s nepromijenjenom postavom vozača dokaz je ulaganja koje smo napravili u naš projekt.”

“Ništa se u F1 ne mijenja preko noći, a mi smo donijeli svjesnu odluku da se usredotočimo na stabilnost i nastavimo zajedno graditi naš tim dok krećemo u važno razdoblje tranzicije.”

“Valtteri i Zhou su vozači poznatog talenta i vještine, jako dobro surađuju i dobro su usklađeni.”

Predstavnik momčadi Alessandro Alunni Bravi.

Zhouova potvrda znači da će konačno dobiti priliku utrkivati se u svojoj zemlji sljedeće godine nakon što je COVID doveo do izostavljanja natjecanja u Šangaju od 2020. do 2023. godine.

“Ponovo potpisati s timom uvijek je sjajan osjećaj, pogotovo kada znamo kako se stvari razvijaju. Ponosan sam što sam dio Alfa Romea i zahvalan sam na njihovom povjerenju.”

“Radim izuzetno naporno od prvog dana i postoji nevjerojatna razina motivacije da tako nastavim svaki dan naprijed.”

Guanyu Zhou

Bottas je inzistirao na tome da momčad dobro napreduje, iako se ove godine dosta borio za performanse na stazi.

“Imam osjećaj da je pred nama uzbudljivo putovanje, stoga sam sretan i zahvalan što mogu iščekivati 2024. znajući kako se momčad oblikuje.”

“Impresivna je količina posla koja se odvija iza kulisa, u Hinwilu i šire, a sada kada je postava postavljena za sljedeću godinu, možemo se potpuno usredotočiti na poboljšanje, počevši već ovog vikenda u Singapuru.”

Valtteri Bottas

Objava Bottas i Zhou ostaju u Alfa Romeu (Sauberu) i 2024. pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Vukajlovic