Bivši šef McLarena, Andreas Seidl, došao je na mjesto izvršnog direktora kako bi se usredotočio na širu sliku svih tvrtki unutar Sauber grupacije jer organizacija nastavlja rasti uoči planiranog prijelaza na puni Audijev identitet 2026.

Nijemac je zamijenio Freda Vasseura, koji je napustio momčad, kako bi zamijenio Mattiju Binotta u Ferrariju. Vasseur je bio dugogodišnji izvršni direktor Saubera i šef momčadi Alfe Romeo Racing. Međutim, napustio je ekipu te će Andreas Seidl biti izvršni direktor, a Alessandro Alunni Bravi će uzeti posao predstavnika momčadi tijekom trkaćih vikenda.

Valtteri Bottas, iako tužan zbog odlaska Freda Vasseura, smatra da Andreas Seidl ima jasnu filozofiju kako voditi momčad.

“Prije svega, dobar čovjek, ali vidim da je stvarno motiviran. Upoznao sam ga prvi put prije dva tjedna i čini se da ima vrlo jasan smjer, zna što želi napraviti s ovom ekipom i kako motivirati ljude. Čini se da ima viziju.”

“Očito još uvijek skuplja informacije i pokušava saznati što se događalo u prošlosti. Uvjeren sam da je on prava osoba za tu ulogu”, rekao je Bottas.

Finčev momčadski kolega Guanyu Zhou dao je natuknuti da je i on zasad impresioniran Seidlom.

“Bio sam ovdje prilično često tijekom proteklih nekoliko tjedana i proveo sam puno vremena s Andreasom.”

”Osjetio sam koliko pokušava pogurati momčad. Vidim da ćemo imati sjajnu budućnost zajedno. Provodeći večeru i ručak zajedno, stvarno sam osjetio da je on osoba koja dobro poznaje tehničke stvari. Također dobro poznaje vozače jer smo razgovarali o prošlosti”, dodao je kineski vozač.

Bottas je priznao da mu je žao što Fred Vasseur odlazi jer ga je Francuz uvjerio da se pridruži Alfi.

“Apsolutno je točno da je Fred bio jedan veliki razlog mog pridruživanja Alfi. Jako sam sretan zbog njega jer nećete reći ne takvoj ulozi. Uvijek je bio ambiciozan i želi napredovati, tako da potpuno razumijem. Ali ono što me čini manje zabrinutim je novo vodstvo, osjećam da je momčad u prilično stabilnoj situaciji i mislim da ćemo s Andreasom i Alessandrom biti u redu”, rekao je Finac.

Alfa Romeo je napravio određeni ohrabrujući napredak prošle godine jer su i Valtteri Bottas i Guanyu Zhou ostvarili neke vrlo dobre rezultate, posebno Finac u uvodnoj fazi prvenstva. Međutim, slaba pouzdanost bolida tijekom cijele sezone ugrozila je njegove šanse za postizanje boljih rezultata i na kraju je završio šesti u prvenstvu konstruktora, bodovno izjednačen s Aston Martinom iza sebe. Oba vozača nadaju se da će ovogodišnji C43, kojeg ćemo imati prilike vidjeti 7. veljače u Zürichu, biti nešto pouzdaniji od svog prethodnika.

Autor: Stjepan Feketija

Objava Bottas: Impresioniran sam jasnim smjerom Andreasa Seidla pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: GP1_hr