Charles Leclerc je u Ferrariju na kišnoj Imoli postavio najbrže vrijeme prvog slobodnog treninga. Iza njega je završio Carlos Sainz u drugom Ferrariju, a Max Verstappen je u Red Bullu završio treći.

Vremena vozača uskoro…

Tijek treninga:

Prvi slobodni trening je krenuo u 13:30 po hrvatskom vremenu na kišnoj Imoli. Nitko nije izlazio na stazu odmah kako je trening krenuo zbog loših uvjeta na stazi jer je kiša neumoljivo padala cijelo jutro.

Nakon malo manje od pet minuta Valtteri Bottas i Mick Schumacher su izašli na stazu na kojoj je bilo jako puno vode. Mala izlijetanja su imali Leclerc, Latifi i Albon, ali su se bez većih problema izvukli iz trave i šljunka.

Na vrhu su se izmjenjivali Verstappen i Leclerc koji su i po ovim teškim uvjetima pokazali najbolji tempo. Leclerc i Ocon su imali još malo problema u svojim brzim krugovima, ali su također prošli bez većih oštećenja.

Prvi vozač na intermediate gumama je bio Sebastian Vettel nakon malo manje od pola sata od početka treninga, a nakon desetak minuta su i preostali vozači izašli na stazu na zelenim gumama za kišne uvjete.

Dva Red Bulla nisu izlazila ponovno na stazu sve do zadnjih 15-ak minuta, a onda je Verstappen postavio treće vrijeme – odmah iza dva Ferrarija koji su imali odličnu brzinu u odnosu na druge vozače.

Verstappen i Latifi su imali mali ‘incident’ u kojem je Max morao odustati od brzog kruga jer mu je Latifi zasmetao u posljednjem dijelu staze što Nizozemac nije olako prihvatio. Hamilton se požalio kako nije mogao ‘probuditi’ intermediate gume u prvom izlaznom krugu te se nakratko vratio u bokseve.

Šest minuta prije kraja treninga Lando Norris je izazvao crvenu zastavu jer se ‘nasukao’ u pijesak u zavoju Acqua Minerale. Ipak, direkcija utrke je malo požurila s crvenom zastavom jer je Norris sam izašao iz šljunka nakon pola minute.

Trening je nastavljen tri minute prije kraja te su skoro svi vozači izašli na stazu kako bi odvozili još pokoji krug prije kraja zadnjeg treninga uoči kvalifikacija. Vremena se nisu puno mijenjala te je Leclerc ostao na vrhu.

Objava Leclerc najbrži na prvom treningu u Imoli! pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: fermen