OPATIJA – Druga stanica ovogodišnjeg izdanja Formula driver HAKS kupa tradicionalno je legendarna staza na Učki. Naime, 9. izdanje međunarodne auto utrke  ‘Inter Cars Učka 2023.’ iz kalendara Formula driver održat će se ovog vikenda (15. i  16. srpnja) na obroncima Učke, a isto se boduje za HAKS Kup Formule driver, te prvenstva Auto i karting lige Zapad HAKS-a te Auto i karting saveza Istre.

Staza, od prije nekoliko godina produljena na 3.600 metara, sa startom u Veprincu, bit će na brzim i ravnim dijelovima usporena s devet šikana. Održat će se trening i dvije bodovne vožnje, a kao šlag na kraju bit će TOP 5 vožnja. Organizator svoje sjedište ima u novouređenom Društvenom domu Veprinac uz koji će se odvijati tehnički prijam i verifikacija u subotu od 14 do 18 sati. Nedjeljno jutro od 8,30 sati predviđeno je za trening, a u 11 sati je svečanim otvaranjem najavit će se start prve bodovne vožnje. Oko 19 sati u Parku vozača najuspješnijima će biti uručena zaslužena sportska priznanja.

“Uz veliki broj hrvatskih vozača stižu nam i gosti iz Italije, Slovenije i Austrije, a zaprimili smo ukupno 179 prijava, od kojih 79 vozačica i vozača iz 27 klubova nastupa u okviru međunarodnog HAKS Kupa Formule driver dok su preostali sudionici promo vozači za Nagradu organizatora. Veseli podatak da je među sudionicima čak 33 juniora i 17 vozačica. Sigurnosti svih zasigurno će doprinijeti nove zaštitne ograde na gotovo kilometar duljine staze. Zahvaljujemo svima , prvenstveno gradu Opatiji i SSGO Opatije, koji su u našoj manifestaciji prepoznali dobru sportsku i turističku priču. Također, veliko hvala i najvećem sponzoru, tvrtki Inter Cars koja je i ove godine stala uz nas, a prati nas od 2014. godine”,  istaknula je Martina Puž, predsjednica organizacijskog odbora i tajnica AK Opatija Motorsporta.

Svoj dolazak na Učku prijavama su potvrdili i najbolji natjecatelji discipline, pa će se tako za nove bodove boriti Dragan Gajić, Franko Giacomazzi, Hrvoje Belinić, Karlo Pelicar, Marco Tessari, Marco Mazzoni i brojni drugi automobilistički asovi čiji nastupi potvrđuju ozbiljnost i popularnost discipline Formula driver.

“Prometnica od Veprinca u smjeru vrha Učke, do skretanja za ex. Ina odmaralište bit će zatvorena za javni promet u nedjelju 16. srpnja od 7 do 20 sati. Alternativni put je Tunel Učka, a prilaz do vrha Učke je s istarske strane. Ulaz za posjetitelje je besplatan, a utrke će se moći pratiti putem u direktnom televizijskom prijenosu putem platforme Novinet.tv, odnosno putem portala Poduckun.net, Torpedo.media i Bodulija.net”, dodali su organizatori iz AK Opatija motorsporta.

Za kraj dodajmo da su uz glavnog pokrovitelja, tvrtku ‘Inter Cars’ utrku podržali Grad Opatija, ACI, Signa Linea, G1 Security, Quix, Puž-auto, Auto Kras Istra, Autolimarija Rubinić, Brutal Factory, Neoprom, TZ Opatija, Martis, Grafiti Becker, RB Auto, Buretić Bregi, Meta, OPG Gržinić, Obrt Proles, Obrt Piky, Sekundar Usluge, Učka Quad dok medijski pokrivaju regionalni portali, Poduckun.net i Torpedo.media.

Objava Deveto izdanje utrke ‘Inter Cars Učka 2023.’ – čak 179 natjecatelja jurit će obroncima Učke pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: GP1_hr