Sergio Perez nastavio je vrlo dobru formu na početku 2024. drugim mjestom u kvalifikacijama za Veliku nagradu Japana. Meksikanac će utrku započeti s drugog mjesta, nakon što je kasnio samo 0,066 sekundi u odnosu na momčadskog kolegu Maxa Verstappena, koji je osvojio pole position.

Perez se svaki put ove sezone kvalificirao među prvom trojicom, ali istaknimo kako je u Australiji dobio tri mjesta kazne zbog zadržavanja bolida, stoga je tu utrku krenuo kao šesti. Sve bolje nastupe Meksikanca prepoznao je i Red Bullov savjetnik Helmut Marko, koji sugerira da je možda tako zato što mu ističe ugovor na kraju godine…

“Prošle godine je Sergio upravo u Japanu imao najgoru utrku. Sve mu je pošlo po zlu, tako da je sigurno zadovoljan ovim rezultatom,” komentirao je Marko njemački Sky nakon kvalifikacija i dodao…

“Ovo je dokaz da on može, ali možda igra ulogu i činjenica da mu ističe ugovor na kraju sezone. To mu je sigurno motivacija.”

Ove je sezone “silly season” počeo prilično rano. Zaslužan je Lewis Hamilton, koji je početkom veljače najavio prelazak u Ferrari. Mnogim vozačima ističe ugovor na kraju sezone, a jasno je kako je najpoželjnije mjesto u Red Bullu, koji je osvojo prvenstvo konstruktora u posljednje dvije sezone.

“Obično ne pričamo o tome tko će voziti u travnju, ali sve se nekako pomaknulo prema naprijed ove godine. Nama je još prerano, moramo čekati još neko vrijeme prije nego što išta odlučimo,” zaključio je Marko.

Objava Marko o Perezovoj formi: Možda je tako zato što mu ističe ugovor pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić