Francuski konstruktor Alpine potvrdio je kako je Pierre Gasly dogovorio novi višegodišnji ugovor koji će ga zadržati u Enstoneu od 2025. na dalje. Ta je odluka objavljena nedugo nakon što su Alpine i dugogodišnji vozač Esteban Ocon najavili kraj suradnje nakon aktualne sezone.

Gasly je stigao u Alpine na početku prošle sezone kada je zamijenio Fernanda Alonsa. Od tada je osvojio 67 bodova za momčad, uključujući i postoje u sprint utrci na VN Belgije 2023. i treće mjesto na VN Nizozemske 2023.

U Alpineu su silno htjeli zadržati Gaslyja kao francuskog vozača i novog lidera momčadi nakon narušenih odnosa s Oconom.

“U Alpineu se osjećam kao kod kuće. Uživam u tome što sam dio njihovog projekta u Formuli 1 i široj viziji s Alpine automobilima. Ovdje sam već 18 mjeseci i oduvijek je naš plan bio dugoročni projekt. Iako je ova sezona za nas izazovna na stazi, ostajem vjeran ovom projektu i ne idem iz ove ekipe,” izjavio je Gasly i dodao…

“Sretan sam s promjenama u ekipi. Naporno radimo i idemo u pravom smjeru. Ova ekipa ima puno potencijala i resursa. Uzbuđen sam za budućnost, trenutačno sam usredotočen na svakodnevne detalje kako bi poboljšali naše performanse.”

Šef Alpinea, Bruno Famin, oduševljen je što je zadržao Gaslyja u ekipi, ali ističe kako ekipa neće žuriti s imenovanjem njegovog kolege.

“Vrlo smo zadovoljni što smo produžili ugovor s Pierreom. On je vozač s ogromnim iskustvom u Formuli 1 i pokazuje ogroman potencijal na stazi. On je i fantastičan ambasador za naš brend.”

“Iako je ovaj potez vrlo važan za našu budućnost, moramo ostati s nogama na zemlji kako bi poboljšali naš bolid.”

“Imamo visoke ambicije ove sezone i radit ćemo neumorno dok ne ostvarimo te ciljeve. Nećemo žuriti s imenovanjem drugog vozača i uzbuđeni smo zbog opcija koje su na stolu.”

Alpine se nada kako će Carlos Sainz pristati na njihovu ponudu i postati Gaslyjev momčadski kolega, ali Španjolac je još uvijek neodlučan po pitanju svoje budućnosti. U Enstoneu razmatraju još rezervnog vozača Jacka Doohana, Viktora Martinsa iz akademije ili Valtterija Bottasa.

Objava Gasly ostaje u Alpineu! Potpisao novi višegodišnji ugovor pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić