Izvršni direktor Red Bulla, Oliver Mintzlaff, smatra da javno udvaranje Tota Wolffa Maxu Verstappenu “nije u redu”, te da takvo ponašanje pokazuje manjak poštovanja.

Nakon što je Lewis Hamilton objavio da će na kraju sezone otići u Ferrari, Mercedesov šef momčadi, Toto Wolff, u intenzivnoj je potrazi za njegovim nasljednikom. Čini se da bi na njegovom mjestu najradije vidio Maxa Verstappena jer već neko vrijeme javno poziva trostrukog prvaka da se pridruži njegovom timu.

No takvo javno udvaranje nije baš svima najbolje sjelo. Oliver Mintzlaff, izvršni direktor korporativnih projekata i novih investicija Red Bulla, jasno je odbacio mogućnost da Verstappen razmišlja o mogućem prelasku u Mercedes.

U intervjuu koji je objavljen u nedjelju prije VN Miamija u njemačkom časopisu Bild, komentirao je takvo ponašanje Wolffa koje smatra neprimjerenim.

“Razumijem da su Toto Wolff i ostali timovi pod velikim pritiskom nakon što već godinama zaostaju, ali smatram da bi se on trebao koncentrirati na vlastite izazove. Ima ih dovoljno. Ovo pokazuje manjak poštovanja. Ako bih ja pričao o osoblju druge momčadi, to ne bi bilo u redu.”

Iako su borbe za vlast i nemiri unutar Red Bull momčadi imali destabilizirajući utjecaj na cijelu momčad, pa tako i na Verstappena, Mintzlaff tvrdi da za sada nema baš nikakvih naznaka da Nizozemac planira otići i raskinuti ugovor koji ga veže s Red Bullom sve do kraja 2028.

“Max je pod dugoročnim ugovorom i nije ničime dao na znanje da ga ne planira ispoštovati do kraja. Uopće nisam zabrinut da planira otići. Stvari se samo moraju ponovno smiriti. To je ono što Max želi i to je ono što svi želimo. To je potrebno ako se želi biti dugoročno uspješan u nekom sportu, bio to nogomet ili Formula 1.”

Nakon što je upitan može li se sjetiti ijednog razloga radi kojeg bi Verstappen možda želio otići, Mintzlaff je bio jasan:

“Ne. Ne mogu se sjetiti ni jednog razloga. Max želi najbrži bolid na gridu. Mi imamo najbrži bolid. Max također želi biti svjetski prvak. S nama ima najbolje šanse da to ostvari.”

Na kraju je naveo još jedan razlog zašto smatra da nema razloga za brigu da će Verstappen otići: “Max je vjeran. On zna da su i Christian Horner i Helmut Marko uvijek imali potpuno povjerenje u njega, a on to cijeni. Uz to, Red Bull je odličan brend s kojim se i on može identificirati. Stoga, puno je razloga za ostanak, a niti jedan za odlazak.”

Objava Direktor Red Bulla: Wolffovo javno udvaranje Verstappenu nije u redu pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Natanael Zaev