Carlos Sainz propustit će ostatak Velike nagrade Saudijske Arabije nakon što mu je dijagnosticirana upala slijepog crijeva. Španjolac će biti podvrgnut operaciji i neće voziti na trećem slobodnom treningu, kvalifikacijama i utrci.

Ferrarijeva pričuva i F2 vozač Oliver Bearman (18) uskočit će u bolid i zamijenit Sainza, koji je ranije ovog vikenda propustio medijske aktivnosti, ali je vozio oba slobodna treninga. Na prvom je završio šesti, a drugom sedmi. U Bahreinu je završio na pobjedničkom postolju uz pobjednika Maxa Verstappena i Sergija Pereza.

Bearman se natječe u Formuli 2 za Premu Racing, a prošle je godine završio šesti u debitantskoj sezoni sa 130 bodova. Mladi Britanac, koji je rođen 2005. godine, postat će prvi debitant u Formuli 1 za volanom Ferrarija od 1972. godine i Artura Merzarija, koji je u prvoj utrci na VN Velike Britanije završio šesti i osvojio bodove.

Talijanski konstruktor nije spomenuo koliko će trajati Sainzov oporavak. Treća utrka prvenstva je 24. ožujka u Australiji.

Objava Sainz propušta ostatak VN Saudijske Arabije, zamijenit će ga F1 debitant pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić