Pored Antonija Giovinazzija i Roberta Shwartzmana, Ferrari će u 2024. imati još jednog vozača u rezervi – Olivera Bearmana.

Giovinazzi i Shwartzman ostaju rezervni vozači Ferrarijeve momčadi u Formuli 1 tijekom 2024., ali s obzirom na to da se oni natječu u World Endurance Championshipu, neće nužno biti slobodni za sve vikende Svjetskog prvenstva Formule 1. Kalendar je natrpan i sadrži čak 24 utrke pa je Ferrari odlučio dodati još jedno ime na svoj spisak rezervnih vozača.

Oliver Bearman 18-godišnjak je rodom iz Chelmsforda u Velikoj Britaniji. Natjecao se u kartingu do 2020., a nakon toga sudjelovao je u prvenstvima Formule 4 (ADAC i Prvenstvo Italije). Iskorak u FIA prvenstvo Formule 3 napravio je 2022. godine i odmah osvojio treće mjesto u ukupnom poretku vozeći za Prema Racing. S istom ekipom lani je sudjelovao u prvenstvu Formule 2 i završio na šestoj poziciji, upisavši tri najbolje startne pozicije i četiri pobjede u utrkama.

U nadolazećoj sezoni Bearman će nastaviti s natjecanjem u Formuli 2 s Prema Racingom, tako da će biti prisutan na stazama tijekom F1 vikenda i moći će pomoći Ferrariju u slučaju nužde.

Inače, Bearman je lani već imao priliku isprobati bolid Formule 1, onaj Haasov. Vozio je za američku momčad na prvim slobodnim treninzima u Meksiku i Abu Dhabiju, kao i na postsezonskom testu na stazi Yas Marina.

Ferrari je još objavio kako će Arthur Leclerc, Charlesov mlađi brat, biti razvojni vozač ekipe te se na toj funkciji pridružiti veteranima, Davideu Rigonu i Antoniju Fuocu.

Objava Ferrari dodao Olivera Bearmana na listu rezervnih vozača pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak