Momčad Visa Cash App RB objavila je da u 2024. ulazi jača za Alana Permanea, Tima Gossa i Guillaumea Cattelanija.

Između dviju sezona Svjetskog prvenstva Formule 1 odvijaju se brojne promjene u drugoj momčadi Red Bulla. Bivši AlphaTauri sada nosi ime Visa Cash App RB, ima novo vodstvo, a sudeći po nedavnoj objavi, nastavlja pojačavati svoje redove iskusnim i kvalitetnim osobljem.

Peter Bayer u ulozi CEO-a i Laurent Mekies u ulozi šefa momčadi uspjeli su angažirati trojicu novih stručnjaka: Alana Permanea, Tima Gossa i Guillaumea Cattelanija.

Alan Permane radio je u Alpineu kao sportski direktor do srpnja prošle godine. Tada se francuska momčad odlučila na promjene pa je Permane morao otići u paketu s tadašnjim šefom momčadi Otmarom Szafnauerom. Permane ima respektabilne 34 godine iskustva rada u Formuli 1, a u RB-u će preuzeti mjesto trkaćeg direktora.

Drugo novo ime u RB-u je Tim Goss, koji dolazi s mjesta tehničkog direktora FIA-e. Goss je ranije u karijeri čak 28 godina proveo u McLarenu, gdje je također dogurao do pozicije tehničkog direktora. Goss će u RB-u raditi kao šef tehničkog odjela, no novo će radno mjesto preuzeti u listopadu, kad prođe devet mjeseci od njegova odlaska iz Međunarodne automobilističke federacije.

Guillaume Cattelani je stručnjak u području aerodinamike i stiže u Faenzu iz Red Bulla. On će preuzeti mjesto zamjenika tehničkog direktora i odgovarat će Jodyju Eggintonu.

“Ova imenovanja predstavljaju čvrsti korak naprijed za RB. Imenovanja Guillaumea i Alana pojačat će sposobnosti pri dizajniranju i razvijanju naših bolida, ali i u pogledu performansi na stazi. Zatim, s Timovim dolaskom u listopadu, postavit ćemo ključne elemente u strukturi koja će nas povesti u iduću fazu našeg putovanja i osigurati dugoročni uspjeh momčadi”, izjavio je Peter Bayer.

Na kraju prošle sezone AlphaTauri je pokazao znakove napretka i s nekoliko dobrih nastupa izbjegao je začelje poretka te završio sezonu na osmom mjestu među konstruktorima. Pred novu sezonu puno je promjena u momčadi iz Faenze, no vozačka postava ostala je ista s Danielom Ricciardom i Yukijem Tsunodom.

Objava Novoimenovana momčad RB u novu sezonu kreće s tri pojačanja pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak