Iako se prvotno sastojao od 24 utrke, kalendar Svjetskog prvenstva Formule 1 za 2023. godinu definitivno će imati jednu utrku manje.

Velika nagrada Kine bila je dio tog prvog nacrta kalendara za 2023., no početkom prosinca prošle godine otkazano je još jedno izdanje te utrke. Nakon toga nagađalo se oko pronalaženja zamjenske utrke, a najčešće se spominjao Portugal kao kandidat za mjesto u F1 kalendaru, no sada je službeno potvrđeno da od toga neće biti ništa i sezona će se sastojati od 23 utrke.

Termini svih ostalih utrka također su dobili službenu potvrdu i nije bilo novih promjena u kalendaru. Predsezonska testiranja održavaju se od 23. do 25. veljače u Bahreinu, gdje će se održati i prva utrka sezone 5. ožujka. Nakon toga slijede Saudijska Arabija i Australija pa dosta dugačka stanka od četiri tjedna prije odlaska u Azerbajdžan. Najburniji mjesec bit će srpanj s čak četiri utrke.

Nova utrka u kalendaru je Velika nagrada Las Vegasa, koja će se premijerno održati 18. studenoga. Sezona završava u Abu Dhabiju 26. studenoga.

Objava Formula 1 potvrdila kalendar s 23 utrke za ’23 pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak