Unutar Svjetske automobilističke organizacije došlo je do određenog miješanja karata kad je u pitanju upravljačka F1 struktura.

Nikolas Tombazis direktor je za bolide jednosjede unutar FIA-e, a njemu će direktno odgovarati novi sportski direktor Steve Nielsen. On je do sada obnašao dužnost sportskog direktora Formule 1. Ranije u karijeri radio je za brojne timove (Lotus, Honda, Benetton, Renault, Williams i drugi), a za F1 je počeo raditi 2017.

“Želim zahvaliti Steveu Nielsenu za njegov vrijedan rad i predanost Formuli 1 u proteklih pet godina. On je jako respektirani profesionalac u našem sportu i sasvim podržavamo njegov prelazak u FIA-u. Njegove sposobnosti i iskustvo u Formuli 1 pomoći će FIA-i u aktualnim naporima za poboljšanje njihovih operacija tijekom trkaćih vikenda”, izjavio je CEO Formule 1 Stefano Domenicali.

“Proveo sam profesionalni dio svog života radeći za mnoge timove i organizacije u Formuli 1, a jedva čekam započeti novo poglavlje u FIA-i. Želim zahvaliti predsjedniku i Stefanu Domenicaliju na povjerenju, a shvaćam i poštujem jedinstvene izazove koji dolaze s ulogom regulatora natjecanja. Blisko sam surađivao s mnogim ljudima u Organizaciji tijekom godina, tako da se veselim hvatanju u koštac s izazovima koji su pred nama. Formula 1 je odlično mjesto u ovom trenutku, a naša je odgovornost pobrinuti se za zdravu budućnost sporta koji je u srcu svega što činimo”, rekao je Nielsen.

Tim Goss, nekadašnji zaposlenik McLarena, preuzima ulogu tehničkog direktora koju je ranije obnašao Tombazis. Federico Lodi je novi financijski direktor, a Francois Sicard preuzima ulogu direktora strategije i operacija.

O tim imenovanjima predsjednik FIA-e Mohammed Ben Sulayem kaže: “Posvetili smo puno vremena i truda kako bismo napravili značajne promjene u našem F1 timu i stvorili pravu strukturu s pravim ljudima koji će nadgledati buduće upravljanje sportom. Razvojem i osnaživanjem ljudi unutar naše organizacije, kao i dovođenjem stručnjaka izvana, uvjeren sam da smo u najboljoj mogućoj poziciji za krenuti naprijed uz naše partnere – FOM i timove Formule 1.”

Objava Reorganizacija unutar FIA-e: Steve Nielsen novi sportski direktor pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak