Lance Stroll produžio je vjernost Aston Martinu i dogovorio novi višegodišnji ugovor koji će ga zadržati u ekipi najmanje do kraja 2026. godine, što znači kako je Aston osigurao usluge oba vozača na početku nove ere tehničkih pravila.

Podsjetimo, u četvrtak ujutro Alpine je objavio kako je Pierre Gasly dogovorio novi ugovor, a slagalica F1 tržišta polako se popunjava. Stroll je najnoviji vozač koji je razriješio pitanje svoje budućnosti, iako nije bilo sumnje u njegovu budućnost s Aston Martinom s obzirom na to kako je vlasnik ekipe njegov otac Lawrence Stroll.

Podsjetimo, Stroll je u ovoj ekipi od 2019. godine dok je još uvijek bila pod nazivom Racing Point. U Formuli 1 je od 2017. godine i prve dvije sezone je proveo u Williamsu prije prelaska u ekipu pod vlasništvom njegova oca.

Prošle je godine Stroll završio deseti u prvenstvu vozača sa 74 boda, što je osjetno slabije u odnosu na učinak njegovog momčadskog kolege Fernanda Alonsa, koji je završio četvrti s 206 osvojenih bodova i čak osam postolja, naspram nula Strollovih.

“Vrlo sam sretan što ostajem u ekipi od 2025. na dalje. Nevjerojatno je vidjeti koliko smo napredovali u ovih pet godina, jako smo puno narasli kao ekipa i još je puno posla pred nama,” kratko je izjavio Stroll.

Objava Nema iznenađenja u Astonu, Strollu novi višegodišnji ugovor! pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić