Ayrton Senna je svoje pobjede skupljao između 1985. i 1993. godine, prije nego što je umro 1994. Rekord Brazilca je zatim prestigao Alain Prost s 51 pobjedom, a s vremenom su ga nadmašili još i Michael Schumacher, Sebastian Vettel te Lewis Hamilton.

Sada ga je i Max Verstappen dostigao sa svojom pobjedom u Montrealu, svojom šestom u sezoni, ujedno i 100. F1 pobjedom njegove momčadi Red Bull.

Verstappen je objasnio da je to bilo daleko izvan njegove mašte prije početka njegove F1 karijere te dodao da sada želi pomoći Red Bullu da dođe do sljedećeg koraka od 200 pobjeda:

“Mrzim uspoređivati različite generacije, ali sa svoje strane, jedino što mogu reći je da, kad sam kao mali vozio karting, maštao o tome da budem vozač Formule 1, ali nikad ne bih ni sanjao o osvajanju 41 pobjede.”

“Naravno, izjednačiti se s Ayrtonom je nešto nevjerojatno. Ponosan sam na to, ali naravno, nadam se da nećemo stati ovdje. Nadam se da možemo nastaviti osvajati više utrka.”

“To je veliko postignuće za momčad. Znali smo da je u Kanadi prva prilika da to učinimo i sretan sam što je sve postignuto na momčadskoj 100. pobjedi.”

“Ali opet, nadam se da ćemo osvojiti više od stotinu – tako da je nova meta 200!”

Verstappen je objasnio da je momčad ovog vikenda prošla težak put kako bi si osigurala da bude u poziciji da ostvari svoju 100. pobjedu, nakon što je napravljeno niz promjena od treninga u petak kako bi se spriječili neki problemi s kojima se Max suočavao zbog neravnina i pasica.

Dodao je da je i dalje bilo teško održavati držati gume u željenom radu, osobito tvrdu komponentu.

“Dosta smo promijenili bolid u odnosu na petak, pa nisam znao kako će se osjećati danas, ali srećom krenulo je u dobrom smjeru.”

“Mislim da je danas bilo prilično teško držati gume u pravom ‘prozoru’. Uvijek su bile prilično hladne, pa smo ih morali prilično jako opterećivati.”

“Sa slabim prianjanjem nije bilo baš najlakše i najjednostavnije voziti. Ali, sve je prošlo dobro. Ovo danas vjerojatno nije baš bila naša najbolja utrka. Ali, ipak, pobjeda s devet sekundi prednosti mislim da pokazuje da imamo sjajan auto.”

Max Verstappen

Objava Max: Izjednačiti se s Ayrtonom je nešto nevjerojatno pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Vukajlovic