Iako su on i Esteban Ocon tijekom sezone imali boljih pojedinačnih rezultata, Pierre Gasly kaže da Velika nagrada SAD-a predstavlja najkompletniji trkaći vikend momčadi Alpine u ovoj godini.

Subotnji sprint program na Circuit of the Americas dobro je prošao za Pierrea Gaslyja. Startao je s devete pozicije, a nakon 19 krugova zauzeo je sedmu poziciju i drugi put ove sezone osvojio bodove u sprint utrci. U nedjelju je startao s iste sedme pozicije, no ne baš najbolje pa je pao na deseto mjesto.

Ipak, Pierre je vozio dobro i konstantno, a zbivanja tijekom utrke išla su mu na ruku. Prvo odustajanja Estebana Ocona i Oscara Piastrija, a nakon završetka utrke i diskvalifikacija Lewisa Hamiltona i Charlesa Leclerca. To je francuskog vozača uzdiglo u poretku do šeste pozicije. Ove sezone bolji je bio jedino u Nizozemskoj – treći, a šesto mjesto osvojio je i u Singapuru.

“Jako sam zadovoljan cijelim vikendom, bio je to najkompletniji vikend ove godine. Dva ulaska u Q3, bodovi u sprintu za sedmo mjesto i bodovi u nedjelju, kad sam završio iza Georgeovog Mercedesa. Mislim da je to apsolutni maksimum koji smo mogli izvući iz vikenda. Zbog toga sam stvarno zadovoljan. Bili smo dobri u Texasu. Jasno da bih volio da smo dobili još neke od ovih momaka ispred, ali oni su liga iznad”, izjavio je Gasly.

“Vikend je bio vrlo dobro odrađen od strane cijelog tima i mislim da svi mogu biti zadovoljni s odrađenim poslom. Nadam se da ćemo iduće godine doći ovdje s nešto moćnijim paketom. Mislim da smo definitivno napravili neke dobre promjene između prvog treninga i kvalifikacija, uspjeli smo vrlo brzo identificirati što nije funkcioniralo u prvoj sesiji.”

“Čini se da su sve promjene koje smo napravili definitivno pomogle ostvariti veći potencijal našeg bolida. Bilo je u nedjelju malo stresnije kad je Aston Martin vratio svoju brzinu, no sretan sam što sam osvojio to osmo mjesto jer ništa više od toga nisam mogao.”

Prva sezona u redovima Alpinea za Gaslyja mogla bi se nazvati osrednjom. Trenutačno se nalazi na desetom mjestu u poretku vozača s 56 osvojenih bodova, no može se pohvaliti da je ispred momčadskog kolege Ocona koji ima 12 bodova manje.

Objava Gasly: U Austinu smo imali naš najkompletniji vikend ove godine pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak