Carlos Sainz bio je najbrži na jedinom slobodnom treningu za Veliku Nagradu Belgije. Španjolac je odvozio krug od 2:03.207s na stazi Spa-Francorchamps, a iza sebe ostavio je Oscara Piastrija (+0.585s) i Landa Norrisa (+1.277s).

Tijek treninga

Prvi slobodni trening na stazi Spa-Francorchamps počeo je u 13.30 sati, a na početku sesije padala je snažna kiša. Hamilton je prvi bio na stazi na full wet gumama, a postavio je krug od 2:10.299s. Uskoro Alexander Albon preuzima prvo mjesto sa skoro dvije sekunde boljim vremenom, ali na intermediate gumama. Međutim, vozač Williamsa blokirao je kotačima tijekom kočenja uoči posljednje šikane, tako da je bilo upitno jesu li intermediate gume najbolje za uvjete na stazi.

Iako se radi o jedinom slobodnom treningu ovog vikenda, većina vozača provela je prvih 20 minuta treninga u garažama. Tako su u prvih 20 minuta treninga vremena postavila samo šestorica – Albon, Tsunoda, Hamilton, Russell, Zhou i Ricciardo.

Zatim su na stazu, jedan po jedan, izašli i ostali vozači. Tada je Carlos Sainz postavio najbrže vrijeme treninga na wet gumama, ali za Albonom je kasnio 0.687 sekundi.

Staza se počela ubrzavati tek nakon pola sata treninga. Sainz je preuzeo prvo mjesto s krugom od 2:03.207s na intermediate gumama, a iza njega smjestili su se Piastri, Norris i Leclerc. Bez vremena još uvijek su bili Sargeant, Stroll, Gasly, Ocon i Verstappen.

Nakon pola sata trening je prekinut nakon što je Logan Sargeant zaustavio svoj Williams na opasnoj poziciji. Amerikanac je izgubio kontrolu nad bolidom na kraju Kemmel ravnice, momčadi je rekao kako je “nešto slomljeno” i da nije mogao skrenuti, a na ponovljenoj snimci vidjelo se kako je blokirao kotačima.

Sesija je nastavljena nakon deset minuta, ali samo u doslovnom značenju. Kiša se pokazala previše snažnom za sve na na gridu. Verstappen je izašao na stazu kako bi postavio vrijeme, ali uzalud. Tako je prvi i jedini trening za VN Belgije završio bez velikih uzbuđenja.

Objava Sainz najbrži na jedinom treningu u Belgiji, snažna kiša poremetila planove! pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić