Od sljedeće sezone glavni sponzor američke momčadi bit će tvrtka MoneyGram…

Tijekom sedam godina natjecanja u Formuli 1, momčad Haas imala je popriličnih avantura i problema sa svojim sponzorima. Dobro se pamti onaj neuspješni brak s kompanijom Rich Energy, a na početku ove sezone američka je momčad zbog rata u Ukrajini bila prisiljena raskinuti sve veze s tadašnjim glavnim sponzorom, ruskim Uralkalijem i obitelji Mazepin.

Poznato je da Haas ne spada među imućnije F1 momčadi, no određeno jačanje u financijskom pogledu trebao bi mu donijeti novi naslovni sponzor. Potpisan je višegodišnji ugovor s kompanijom MoneyGram, a suradnja će startati 2023. Haas je tu suradnju službeno potvrdio uoči domaćeg Grand Prixa u Texasu, kao i informaciju da će MoneyGram biti naslovni sponzor momčadi.

“Drago nam je da možemo predstaviti nevjerojatni brand poput MoneyGrama kao našeg novog naslovnog sponzora. Od našeg ulaska u Svjetsko prvenstvo Formule 1 2016. godine, Haas F1 Team je zaslužio ugled snažne, agilne i otporne momčadi. MoneyGram predstavlja slične vrijednosti u svijetu financijskih usluga i spremni smo zajednički raditi kako bismo poboljšali rezultate na stazama i van njih”, poručio je vlasnik momčadi Gene Haas.

“MoneyGram je globalni lider u financijskoj tehnologiji i plaćanjima te uvijek pokušava pomicati granice. Ta težnja inovacijama nas je stvarno privukla partnerstvu s MoneyGramom i uvjereni smo da ćemo nastaviti rasti zajedno i ostvariti naš puni potencijal”, izjavio je šef momčadi Guenther Steiner.

Haasov budžet do sada je bio dosta daleko od onog ograničenja kojeg je postavila FIA, no uz novog jakog sponzora momčad se nada približavanju toj granici te da će s financijskim jačanjem postati standardni član središnjeg dijela F1 poretka. Američka je momčad 2019. i 2020. završavala na pretposljednjem, a 2021. na posljednjem mjestu u konstruktorskom poretku i glavni je cilj izbjeći takvu sudbinu u godinama koje dolaze.

Haas tek treba potvrditi vozačku postavu za sljedeću sezonu. Kevin Magnussen ima ugovor za 2023., no čeka se odluka momčadi o njegovom kolegi. Steiner je na konferenciji za medije izjavio da MoneyGram neće utjecati na izbor drugog vozača. Opcije su ostanak Micka Schumachera i povratak u Formulu 1 za Nica Hülkenberga ili Antonija Giovinazzija.

Alex Holmes, CEO of MoneyGram, Guenther Steiner, and Greg Hall, CMO of MoneyGram (Photo by Andy Hone / LAT Images)

Objava Haas ima novog naslovnog sponzora pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak