Posao šefa F1 momčadi nije jednostavan, a to je na svojoj koži osjetio i Frederic Vasseur kad je morao nazvati Carlosa Sainza i reći mu da će ga Lewis Hamilton zamijeniti u Ferrariju.

Vasseur je priznao da mu nije bilo lako obavijestiti španjolskog vozača o dogovoru koji je postignut s Hamiltonom. Još je u šali dodao da mu nije bilo ugodno nazvati Mercedesovog šefa Wolffa, kojem je oteo vozača.

Ipak, pred Vasseurom i Sainzom još je jedna godina suradnje i šef Ferrarijeve momčadi inzistira da će Španjolac imati podršku ekipe. Od svog vozača očekuje da ostane potpuno posvećen zadacima koji ga čekaju u novoj sezoni.

“Kao što možete zamisliti, nije to bio najlakši poziv u mom životu. Bio je jedan od najtežih, uz onaj poziv s Totom. No ja sam posve uvjeren da je on vrlo profesionalan vozač i da razumije da je pred nama dugačka sezona koja predstavlja ogromnu priliku.”

“Dugo smo razgovarali, a kao što možete i pretpostaviti, ja ću dati potpunu podršku Carlosu. On je sasvim posvećen i mi znamo da imamo posao koji trebamo zajedno obaviti. Zajedno kao profesionalci.”

“Sasvim sam siguran da će Carlos biti potpuno posvećen i potpuno predan ovoj sezoni, do zadnjeg kruga i zadnjeg zavoja sezone, a jednako sam siguran da će cijeli tim biti posve motiviran i stazi iza Carlosa, koji je do sada odradio odličan posao za nas”, istaknuo je Vasseur.

Carlosu će 2024. biti četvrta sezona po redu u Ferrarijevoj ekipi. U prethodne tri sezone upisao je dvije pobjede – na VN Velike Britanije 2022. i na VN Singapura prošle godine. Bila je to jedina utrka u prošlom prvenstvu koju nije osvojio vozač Red Bulla.

“Važno je da se sada koncentriramo na 2024. Imamo dobru priliku, marljivo radimo na projektu i ne želim da nam bilo što odvraća pažnju”, poručio je Vasseur.

O Hamiltonu zasad ne govori puno: “U izjavi koju smo dali prošlog tjedna, istaknuto je da je to ogromna prilika za momčad. Sigurni smo da će nam donijeti dobar iskorak u budućnosti, mislim da će to biti dobar izazov za sve. No želimo biti fokusirani na 2024. i ne želimo da nas išta ometa. Zato i jesmo objavili sve tako rano. Važno nam je da se kroz cijelu sezonu usmjerimo na 2024.”

Bit će zanimljivo vidjeti kako će se za Sainza razvijati posljednja sezona u Ferrariju, kao i Hamiltonova u Mercedesu.

Objava Vasseur: Nazvati Sainza i reći mu za Hamiltona? Jedan od najtežih poziva pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak