Nešto više od tjedan dana nakon predstavljanja boja bolida za ovu sezonu, Haasov VF-24 bolid u nedjelju je u cijelosti izašao na stazu tijekom shakedowna u Silverstoneu.

Nico Hülkenberg bio je vozač zadužen za početnu nedjeljnu vožnju na mjestu održavanja Velike nagrade Velike Britanije, što je također označilo i početak nove ere za momčad nakon nedavne promjene u vodstvu momčadi.

Haas će tako krenuti u sezonu 2024. s novim šefom Ayaom Komatsuem, koji će zamijeniti Guenthera Steinera, i novim tehničkim direktorom Andreom De Zordom, koji će zamijeniti Simonea Restu.

Nakon današnje vožnje, Haas je spreman organizirati i drugi shakedown u Bahreinu 19. veljače, prije početka predsezonskih testiranja u Sakhiru 21. veljače, koja će trajati tri dana.

Haas nije jedina momčad koja je izašla na stazu ovog vikenda. Kick Sauber je također “krstio” svoj novolansirani C44 u subotu na stazu Circuit de Barcelona-Catalunya.

Objava Haas VF-24 i Kick Sauber C44 odradili prve kilometre pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Vukajlovic