Kevin Magnussen i Nico Hülkenberg vozit će na Velikoj nagradi SAD-a nadograđene bolide momčadi Haas.

Na posljednjih osam utrka Svjetskog prvenstva Formule 1, vozači Haasa uspjeli su osvojiti tek jedan bod. Kevin Magnussen završio je deseti na Velikoj nagradi Singapura i to je prvi bod za američku momčad još od sprint utrke u Austriji, u kojoj je Nico Hülkenberg zauzeo šesto mjesto i tako osvojio tri boda za prvenstvo.

Kroz cijelu sezonu vozači Haasa silno se muče s ponašanjem svojih bolida VF-23 u utrkama. Bolid nije spor, tome svjedoče dosta dobri rezultati u kvalifikacijama, ali tijekom utrka se često pojavljivao problem pretjerane potrošnje guma i zbog toga su Kevin i Nico često padali u poretku i završavali izvan kruga osvajača bodova.

Već nekoliko mjeseci Haas najavljuje veliki paket nadogradnji za Veliku nagradu SAD-a na stazi Circuit of the Americas. Taj je vikend napokon došao i vozači s nestrpljenjem čekaju prvi nastup tih nadograđenih bolida.

“Vrlo smo uzbuđeni. Jasno, o bolidu ćemo učiti i otrkivati kako se ponaša tek kad izađemo na stazu, a bit će to kaotičan vikend s obzirom na to da vozimo sprint. Povrh svega, imamo taj novi bolid na koji se tek trebamo priviknuti, a samo jedan sat treninga i onda idemo u parc ferme. Neće biti lako, očigledno, ali dugo smo čekali i jedva čekamo isprobati nove igračke”, rekao je Hülkenberg.

“Lijepo je vidjeti nadogradnje na bolidu, konačno. Bila je teška godina u pogledu pronalaženja performansi. Momci su se stvarno mučili ove godine kako bi unaprijedili bolid koji smo imali, a ove su nadogradnje uzbudljive jer ga čine vrlo drukčijim. Na papiru, zapravo ne znači da će imati više potisne sile kao takve, ali ovo je novi koncept i nadamo se da je to koncept koji ćemo koristiti i sljedeće godine. Ako ne donese velike pomake u pogledu performansi, barem ćemo nešto naučiti i istražiti za iduću godinu”, dodao je Magnussen pa pohvalio glavnog sponzora momčadi, kompaniju MoneyGram.

“To je dobro sponzorstvo. Donosi novac, a svi znamo koliko to znači u Formuli 1. Imamo pet utrka do kraja sezone, a mi donosimo značajne nadogradnje, to je nešto što nam se ne bi događalo u prošlosti. Nismo imali puno nadogradnji ove godine, ali to je zato što momčad nije pronašla poboljšanja koja bi opravdala proizvodnju velikih nadogradnji i trošenje novca za ne tako veliki učinak. Zato su se odlučili za promjenu koncepta i sada pronalaze puno više u zračnom tunelu, što djeluje obećavajuće za budući razvoj.”

Za domaću utrku Haas je pripremio i poseban dizajn bolida te trkaćih odijela za svoje vozače.

Objava Haasovi vozači jedva čekaju isprobati ‘nove igračke’ pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak