Nakon svoje 19. pobjede u 2023. godini, Max Verstappen nazvao je svoju sezonu izvanrednom te priznao da će tako nešto biti teško ponoviti.

Na Velikoj nagradi Abu Dhabija svjedočili smo još jednom uspjehu Maxa Verstappena. Nizozemac je sa svojim Red Bullom RB19 prohujao sezonom Svjetskog prvenstva Formule 1, ostvarivši 19 pobjeda i 21 plasman na postolje u 22 utrke. Tako nešto doista je bilo teško i zamisliti, bez obzira što je kroz povijest bilo itekako dominantnih vozača i bolida.

Verstappen je postao prvi vozač koji je u jednoj sezoni vodio preko tisuću krugova. Osvojio je najviše bodova ikad unutar jedne sezone, čak 575, te stvorio najveću razliku do sada između prvaka i viceprvaka, budući da je njegov timski kolega Sergio Perez ostao u debelom minusu od 290 bodova.

“Izvanredna sezona. Bilo je pomalo emotivno u onom krugu nakon utrke. Bio je to posljednji put da sam sjedio u bolidu koji mi je dao tako puno. Naravno, vrlo sam ponosan što sam pobijedio i na zadnjoj utrci sezone.”

“Moram reći veliko hvala Red Bullu, jednostavno je to bila nevjerojatna godina. Bit će teško ponovno napraviti nešto slično, ali definitivno smo uživali u ovoj godini.”

“Vrlo teško ćemo proživjeti još jednu sezonu poput ove, znamo to. Naravno, uvijek želite biti bolji, ali ponekad se to ‘bolje’ ne odnosi samo na pobjede u utrkama i potencijalno osvajanje prvenstva. Vidjet ćemo. Naporno radimo kako bismo sljedeće godine ponovno imali vrlo kompetitivan bolid. Sigurno će nas svi drugi timovi željeti pobijediti. Spremni smo za bitku, ali u međuvremenu ćemo još malo uživati u svemu što smo napravili ove godine.”

Objava iznad dovoljno govori o Verstappenovoj 2023. Kad se uzme u obzir da je osvojio 17 od posljednjih 18 utrka, jasno je da sve ostale vozače i timove čeka vraški težak posao kako bi mu se uopće približili sljedeće godine, iako bi vjerojatno i on sam poželio da mu utrke u 2024. budu barem malo zanimljivije i kompetitivnije.

Objava Verstappen: Izvanredna sezona, teško ćemo ponoviti nešto slično pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak