Krovna automobilistička organizacija FIA potvrdila je kalendar natjecanja Svjetskog rally prvenstva 2024. Tijekom sezone vozači i timovi posjetit će 13 destinacija na četiri kontinenta, a dio kalendara ponovno je i Croatia Rally.

Četvrtu godinu zaredom, svjetska rally elita doći će u Hrvatsku. Četvrta postaja u kalendaru Svjetskog rally prvenstva 2024. ponovno je naš Croatia Rally, koji je zadržao proljetni termin. Iduće godine održat će se od 18. do 21. travnja.

Prije dolaska u Hrvatsku, najbolji rally vozači svijeta odradit će tradicionalno otvaranje sezone u Monte Carlu (25.-28. siječnja), potom (nadajmo se) snježni rally u Švedskoj (15.-18. veljače), a novi termin na kraju ožujka dobio je Safari Rally u Keniji (28.-31. ožujka).

Potom slijedi rally u Hrvatskoj koji će, sasvim sigurno, ponovno privući stotine tisuća fanova u Lijepu našu, a onda kreće pravi festival makadama: Portugal (9.-12. svibnja), Sardinija (30. svibnja – 2. lipnja), Poljska (27.-30. lipnja), Latvija (18.-21. srpnja), Finska (1.-4. kolovoza), Grčka (5.-8. rujna) i Čile (26.-29. rujna). Tek u završnici sezone imat ćemo još dva asfaltna izazova – Centralnoeuropski rally (31. listopada – 3. studenoga) i rally u Japanu (21.-24. studenoga).

Bit će to 52. sezona u povijesti Svjetskog rally prvenstva. U odnosu na aktualnu sezonu koja još traje, iz kalendara su ispali Meksiko i Estonija. Na mjesto tih natjecanja uvrštene su priredbe u Poljskoj i Latviji.

“S nestrpljenjem iščekujemo još jednu sezonu punu akcije, s kalendarom koji ne samo da slavi našu dokazanu tradiciju, već nas usmjerava prema uzbudljivoj budućnosti. Naš povratak u Poljsku i debi u Latviji dokazuju predanost u nastojanjima da navijačima i natjecateljima osiguramo novo i uzbudljivo WRC iskustvo”, rekao je direktor WRC promotora Jona Siebel.

Što se Croatia Rallyja tiče, na njemu su do sada isključivo pobjeđivali vozači Toyotine momčadi. Sebastien Ogier 2021., Kalle Rovanperä 2022. i Elfyn Evans prošle godine.

Objava Objavljen WRC kalendar za ’24: Croatia Rally ponovno u travnju! pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak