Vozači Mercedesa Lewis Hamilton i George Russell imaju riječi hvale za konkurenciju iz McLarena nakon što su kromirani MCL60 bolidi obilježili svoju domaću Veliku nagradu Velike Britanije, pruživši odličnu borbu za vodeće pozicije u utrci.

Lando Norris i timski kolega Oscar Piastri prvo su oduševili navijače u Silverstoneu osvajanjem drugog i trećeg startnog mjesta u mokro-suhim kvalifikacijama.

U utrci je Lando zadržao drugu poziciju, a Oscar je nesretnim izlaskom sigurnosnog automobila izgubio posljednju stepenicu podija od Lewisa Hamiltona.

“Silverstone je priredio nevjerojatan show, ovdje imamo najveću publiku, pa veliko, veliko hvala svima na podršci. Osjetio sam energiju, osjetio sam podršku, zbog toga smo se i lakše vratili na podij.”

“Želim svakako čestitati Landu i McLarenu. I to je moja obitelj, tamo sam počeo pa ih je lijepo vidjeti opet pri vrhu poretka. Jako su bili brzi u brzim zavojima, to nisam mogao pratiti, ali imali smo dobru malu bitku na ponovnom startu.”

“Start utrke mi nije bio tako dobar, ali duga vožnja na mediumu bila je stvarno sjajna. Mislim da je ovo pozitivna stvar za nas kao momčad, znati da nismo tako daleko.”

Nakon što je zavšio kao peti u drugom Mercedesu, Russell je podijelio slične osjećaje o vikendu kao i timski kolega:

“McLareni su bili super-impresivni, vozili su sjajnu utrku. Žao mi je zbog Oscara, jer je vozio jako, jako dobro. Jako sam impresioniran s onim što je postigao ove godine i zaslužio je postolje. Nesretan tajming sigurnosnog automobila omeo je i njega i mene.

“Na kraju, mislim da je ovo bio relativno dobar vikend za nas. Naš tempo u usporedbi s Ferrarijem, Astonom i Red Bullom je vjerojatno bio bolji nego što smo mislili, ali ti McLareni su došli niotkuda, tako da zapravo ne znamo što da mislimo.”

“Mislio sam da je njihova strategija pogrešna strategija, ići na tvrde gume…meke su bile tako sjajne gume, bili bi možda još više ispred da su stavili soft. Zanimljivo, sada mi imamo malo češkanja po glavi.”

Objava Hamilton i Russell: McLaren nam je sada nova briga pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Vukajlovic