Što je potrebno da Mercedes konačno stigne Red Bull? Sedmerostruki svjetski prvak i vozač Mercedesa, smatra da su to šest najboljih mjeseci razvoja bolida svih vremena.

Red Bull je na Velikoj Nagradi Japana potvrdio šestu titulu konstruktorskog prvaka u povijesti ekipe, s kojom su došli na samo dva zaostatka za Mercedesom. ‘Srebrne strijele’ dominirale su sportom od 2014. do 2021, osvojivši rekordnih osam uzastopnih titula prvaka, ali Red Bull je najbolji konstruktor od početka novih tehničkih regulacija u 2022.

Mercedes je, s druge strane, upao u krizu. Iako su prošle godine bili treći u poretku konstruktora, a ove su sezone za sada drugi, Hamilton želi povratak na vrh i borbi za titule prvaka.

“Umoran sam u borbi s ovim bolidom kako bih ostvario najbolji rezultat i prestigao Ferrari. Oni su došli s nadogradnjom u Japan, tako da su bili posebno brzi,” komentirao je Hamilton nakon VN Japana.

“Ferrari je brži od nas u zadnje tri utrke. Dajem sve od sebe kako bi ostali u borbi za drugo mjesto u poretku konstruktora. Znam koliko je to važno za sve u tvornici, ali teško je na ovakvim utrkama. Bolid je bio kompliciran, više-manje to su isti problemi kao prošle godine. Bolid poskače i kliže po stazi.”

“To je velika šteta jer smo uložili puno rada kako bi bolid učinili boljim, a nismo ništa bliže vrhu. Ako išta, barem smo utrku završili ispred jednog Ferrarija, što je odlično, ali pred nama je dugačak put,” priznaje.

Jiri Krenek

Hamilton dodaje kako ima utjecaj na razvoj bolida, kao i njegov momčadski kolega, George Russell…

“Postoje neke stvari koje sam tražio za razvoj bolida za 2024. godinu. Mislim da slušaju sve primjedbe koje damo George i ja. Ne znam kakav će naš bolid biti iduće godine, ali pred nama je dug, dug put. Nadajmo se kako će idućih šest mjeseci biti šest najboljih mjeseci u razvoju bolida svih vremena, jer to nam je potrebno da smanjimo zaostatak i kucamo na vrata,” potpuno je iskren bio Hamilton.

“McLaren je dokaz da se može, ne možemo biti slijepi na njihov napredak. Pogledajte što su učinili, to je pravi smjer i stvarno vjerujem da i moja ekipa to može učiniti. Mi smo bili svjetski prvaci i još uvijek smo nevjerojatna momčad. Imam potpunu vjeru u svakoga, ali odluke koje ćemo donijeti u ovom periodu bit će ključne za naš razvoj.”

Objava Hamilton: Mercedesu treba šest najboljih mjeseci razvoja svih vremena da stigne Red Bull pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić