Nakon što je trening u petak završio s bolidom koji se prema njegovim riječima osjećao kao u svom najgorem stanju, Mercedesov Lewis Hamilton je subotu u Mađarskoj odradio na najbolji mogući način.

Prvo je bio vodeći na trećem slobodnom treningu, a zatim je u kvalifikacijama pobijedio Maxa Verstappena za 0,003 sekunde u posljednjem krugu Q3 i osvojio svoj 104. pole u karijeri.

Nakon kvalifikacija, Hamilton je priznao kako nije očekivao da će biti u konkurenciji za prvu startnu poziciju:

“Bila je to luda godina i pol od zadnjeg puta. Izgubio sam glas od tolikog vikanja u bolidu. Nevjerojatan je taj osjećaj. Osjećam se tako zahvalno momčadi koja je toliko radila.”

“Jako smo se trudili sve vrijeme da konačno dobijemo pole i osjećaj je kao kad ga prvi put osvojite. Veliko, veliko hvala navijačima. Svake godine ovdje u Budimpešti imamo nevjerojatnu publiku.”

“Nisam očekivao da ćemo se boriti za pole. Dakle, kada sam krenuo u posljednju vožnju, dao sam apsolutno sve od sebe. Nije ostalo ništa na kraju.”

Hamilton je dodao da je prethodna godina i pol bila izazov za svaku osobu u momčadi i priznaje da će se teška vremena ipak nastaviti i nakon Mađarske:

“Bilo je uspona i padova, poput velike vožnje toboganom. Ali, nitko od nas nije izgubio vjeru. Svi smo se ujedinili i usredotočeni smo na usmjeravanje razvoja bolida u pravom smjeru.”

“Danas smo gubili vrijeme u zavoju 4 i 11 u usporedbi s ostalima pa sam tamo riskirao i nadao se da ću ostati na stazi.”

“Nadam se da ovo pokazuje da smo na pravom putu i da možemo to učiniti opet ako nastavimo ovako raditi.”

Unatoč prvoj startnoj poziciji, Hamilton je ostao prizemljen u nadi da će okončati svoju pobjedničku sušu u nedjelju, napomenuvši:

“Sutra ćemo učiti sve i koliko god možemo. Bit će teško boriti se protiv ova dva momka [Verstappen i trećeplasirani Lando Norris].”

“Lando je napravio odličan posao, sjajno je vidjeti McLaren kako se bori i Maxa, on je uvijek ovdje na vrhu.”

Objava Hamilton: Nisam baš očekivao borbu za prvu startnu poziciju pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Vukajlovic