Drugim mjestom u subotnjoj sprint utrci na Circuit of the Americas, Lewis Hamilton izjednačio je svoj najbolji rezultat u tom formatu. Svojim rezultatom bio je zadovoljan, no morao je istaknuti izuzetnu brzinu pobjednika, Maxa Verstappena u Red Bullu.

Lewis Hamilton završio je treći u kvalifikacijama u petak, onda opet treći u kvalifikacijama za sprint utrku, da bi u toj 19 krugova dugačkoj utrci uspio napraviti korak naprijed i doći do druge pozicije. Na izlasku iz prvog zavoja Mercedesov je vozač uspio proći ispred Charlesa Leclerca u Ferrariju, a onda je pokušao juriti za vodećim Maxom Verstappenom.

Nekoliko je krugova Hamilton bio dosta blizu, čak unutar DRS zone, ali onda je Nizozemac pobjegao i osvojio sprint utrku s devet i pol sekundi prednosti. Drugo mjesto Hamiltonu je najbolje ostvarenje u sprint utrkama. Drugi je bio na Silverstoneu 2021. i sada je ponovio taj rezultat. Na pobjedu još mora pričekati.

“Bila je zabavna utrka. Imao sam dobar start prema prvom zavoju, zatim dobru borbu s Charlesom i pokušavao sam u toj ranoj fazi doći bliže Maxu, ali njihova je brzina u ovom trenutku jednostavno neporeciva. Znao sam da mu je lagano održavati tu prednost od oko jedne sekunde, ali nisam znao da će odjuriti tako kako je odjurio. Imao je toliko gripa otraga, da je samo krstario. Bilo je to impresivno gledati”, pohvalio je svog rivala Hamilton pa dodao:

“Sretan sam. Malo smo bliže. I dalje je pred nama dug put da bismo mogli voziti brzinom kojom je on vozio kroz utrku, ali bez obzira na to, stvarno sam sretan zbog povratka na postolje. Naučili smo danas neke dobre stvari u pogledu balansa. Moramo napraviti neke preinake za sutra kako bismo mogli odraditi stintove koje trebamo. Napravili smo poboljšanja na bolidu, ali trebamo puno više od onoga što smo donijeli ovdje. Znam da ljudi rade na tome.”

Hamilton će u nedjelju u glavnoj utrci opet startati s trećeg mjesta. Ispred njega će biti Leclerc i Norris, a Verstappena čeka start sa šestog mjesta.

“Mislim da će to biti od pomoći nama koji smo naprijed, ali on će nam puhati za vratovima vrlo brzo s brzinom koju je imao danas. Mogla bi se stvoriti dobra borba s Charlesom i Landom. Mi smo svi tu negdje po brzini, tako da se nadam dobrim borbama. Kad bismo svi zadržali Maxa iza, to bi bilo izvrsno, ali ako ne uspijemo, nećemo se zabrinjavati”, rekao je Hamilton.

Drugi Mercedesov vozač, George Russell, u sprintu je osvojio osmo mjesto.

Objava Hamilton: Poboljšali smo bolid, ali brzinu Red Bulla impresivno je gledati pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak