Petak na Silverstoneu bio je vrlo zabrinjavajuć za momčad Mercedesa. Niti na jednom treningu Hamilton i Russell nisu zabilježili Top 10 rezultat, a sedmerostruki prvak svijeta sumnja da s njegovim bolidom nešto ozbiljno ‘ne štima’.

Na prvom slobodnom treningu za VN Velike Britanije vozači Mercedesa nisu koristili mekšu smjesu guma. Odlučili su se za nešto drukčiji plan vožnje u odnosu na druge ekipe, a zbog toga se moglo očekivati da ih nećemo vidjeti pri samom vrhu tablice najbržih krugova. Hamilton je imao 12., a Russell 14. vrijeme.

Međutim, očekivali su nešto bolje rezultate na drugom treningu kad su napokon vozili krugove na softu. Russell je u tom slučaju završio na 12. mjestu, a Hamilton na 15. pa su ostali neugodno iznenađeni.

Nakon tog treninga Hamilton je komentirao: “Borimo se s istim stvarima većinu vremena. Ovaj je bolid teško voziti. Bez obzira što napravili s postavkama, nastavlja biti težak za vožnju. U jednom brzom krugu nisam osjetio nikakvo poboljšanje u pogledu korištenja drugih guma, što pokazuje da nešto nije kako treba. Nešto nam promiče. U simulaciji utrke nije se činilo preloše, tako da barem je to pozitivno.”

Tijekom drugog treninga dalo se uočiti da Mercedesov ‘race pace’ izgleda dosta dobro, zapelo je to za oko i vozačima drugih timova. Ipak, Hamilton objašnjava da mu je i u tom slučaju teško objasniti ponašanje njegovog bolida.

“Osjećaj nije bio baš odličan, ako ću biti iskren, ali očito je bilo još gore drugima jer nisu bili jednako brzi ili su imali izraženiju degradaciju guma. Tek pred kraj moje vožnje počeo sam hvatati konstantu, iz kojeg god razloga. Možda je bilo zbog vjetra, možda zbog balansa bolida ili moje prilagodbe na taj balans”, rekao je Lewis.

Slično svom momčadskom kolegi, o petku na Silverstoneu govorio je George Russell:

“Definitivno nije bio jedan od naših boljih petaka. Mislim da nas u subotu čekaju drukčiji uvjeti, ali moramo pokušati otkriti problem jer na prvom treningu je brzina na mediumu izgledala relativno dobro. Mislili smo da ćemo biti negdje pri vrhu kad stavimo soft, ali na drugom treningu nije nas bilo nigdje. Trebamo pokušati razumjeti zašto.”

Trkaći vikend na Otoku nastavlja se u subotu u 12:30 trećim slobodnim treningom, koji će biti zadnja prilika Mercedesu za isprobavanje nekih postavki bolida uoči kvalifikacija u 16 sati.

Objava Hamilton: S bolidom nešto nije kako treba pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak