Sergio Perez prenio je lošu formu i na Veliku nagradu Katara, gdje je osvojio tek mršavi bod dok je njegov momčadski kolega Max Verstappen pet utrka prije kraja potvrdio treći naslov svjetskog prvaka.

Verstappenov pobjednički niz započeo je Perezovim dolaskom u Red Bull 2021. godine. Meksikanac mu je bio velika pomoć u osvajanju titula, a ove je sezone sjajno ušao u sezonu s dvije pobjede i četiri postolja u prvih pet utrka. Međutim, Perez je nakon toga pao u veliku krizu. U idućih 12 utrka osvojio je tek četiri postolja, a u vrlo je lošoj kvalifikacijskoj formi, čak osam puta nije izborio Q3 u kvalifikacijama.

Perez ima 224 boda nakon 17 utrka, dok je Verstappen na nevjerojatna 433 boda. Ovu veliku razliku između vozača komentirao je i Red Bullov šef, Christian Horner.

“Mislim da osjeća pritisak zbog bolida kakvog imamo. Za nas je najvažnije da osvajamo oba prvenstva. To smo učinili, iduća je najbolja stvar za nas da završimo prvi i drugi u prvenstvu vozača,” rekao je Horner.”

Horner smatra kako Perez mora poboljšati formu za iduću godinu jer je konkurencija sve bliže.

“Vidite da Mercedes ima par vozača, McLaren ima par, Ferrari ima par koji je međusobno konkurentan. Smatram da smo i mi to imali na početku godine, ali kako je sezona odmicala, više nije bilo tako. Samo nam treba da se Checo vrati u svoju najbolju formu.”

“Frustrirani smo jer znamo što Checo može raditi. Značajno je pridonio u osvajanju konstruktorskog prvenstva ove i prošle godine. Očajno nam je potrebno da pronađe tu formu, to nam treba kao konstruktoru. Ne možemo si priuštiti da imamo veliku razliku između vozača jer, kao što znate, grid će biti još konkurentniji iduće godine. Potrebna su nam dva vozača koji su na najvišoj razini.”

Perez radi s mentalnim trenerom, a Red Bull ga želi na najvišoj razini.

“Ovaj vas sport dovede do fizičkog i psihičkog vrhunca. Checo je priznao kako radi s mentalnim trenerom, mislim da nam je to potrebno kako bi otključali njegovo samopouzdanje. Kao što sam rekao, dat ćemo mu svu podršku, želimo da vrati formu. Vi ljudi (mediji, op. a.) dovoljno ga kritizirate, mi želimo da ostvari ono za što znamo da je sposoban,” zaključio je Horner.

Objava Horner: Red Bull si ne može priuštiti veliku razliku između dva vozača pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić