Velika Nagrada Katara bila je prva ovosezonska utrka u kojoj su oba vozača Alfe Romeo osvojila bodove. Valtteri Bottas osvojio je osmo, a Zhou Guanyu deveto mjesto.

Sa šest osvojenih bodova Alfa Romeo napredovala je do osmog mjesta u prvenstvu konstruktora, prestignuvši Haas. Sedmoplasirani Williams bježi joj sedam bodova, a nakon ovakvog vikenda, u Alfi se nadaju kako mogu zadržati dobru formu i možda završiti sezonu kao sedmi konstruktor.

Alfa je posljednjih utrka donijela nekoliko nadogradnji, a Bottas tvrdi kako su one napokon počele raditi na bolidu.

“Vjerujem da smo definitivno napredovali. Sad konačno u potpunosti razumijemo nadogradnje na bolidu. Iduća je utrka na prilično drugačijoj stazi, ali rekao bih da smo na odličnom putu i da smo bili kompetitivniji u Kataru.”

Alfa je nadogradila i stražnje krilo, ali Finac tvrdi da su i dalje spori na ravnicama.

“Definitivno pomaže, ali i dalje bih rekao da smo vjerojatno najsporiji bolid na ravnicama. To je nešto na čemu moramo raditi.

Komentirao je i utrku u Kataru.

“Imao sam vrlo čistu utrku i dobru strategiju. Bilo je čudno otići u boks nakon tri kruga s dobre pozicije, ali na kraju je to značilo da su svi stintovi bili jednaki. Smatrali smo da je to bio najbrži put do kraja utrke, tako da sam zadovoljan taktikom.”

“Naravno, imali smo i malo sreće jer je Lewis odustao, a Sainz nije ni startao. Bez toga bi bilo teško, ali ponekad vam treba malo sreće. A u Kataru nam se baš sve poklopilo,” zaključio je Bottas.

Njegov momčadski kolega Guanyu Zhou osvojio je prve bodove od VN Španjolske u svibnju.

“Bila je to fantastična utrka. Prije svega, drago mi je što sam osvojio bodove za moju ekipu. Nije bilo lagano s obzirom na to da sam krenuo s 19. mjesta i borio se sa Sergijom [Perezom] na početku utrke. Znao sam da ću možda imati šansu ako ga zadržim iza sebe.”

“Pokazalo se da sam u pravu. Na kraju mi je pomoglo to što sam ga zadržao u krugovima na kraju stinta.

Alfa Romeo preskočio je Haas u poretku konstruktora, ali teško će dostići sedmoplasirani Williams, koji ima 23 boda i bježi sedam bodova.

“Mislim da smo dosta daleko od njih, ali to je za nas vrlo dobar cilj. Mislim da imamo bolju izvedbu u utrkama od Haasa, konačno smo ih ulovili i prestigli. Trebamo se poboljšati u kvalifikacijama, ja sam podbacio zadnje tri utrke, imat ćemo više prilika čim to riješimo,” rekao je Zhou.

Objava Optimizam u Alfi Romeo nakon dobre utrke: Sedmo mjesto je dobar cilj za nas pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić