Hrvatska ima svog predstavnika u finalu najprestižnijeg svjetskog karting prvenstva – mladi Vito Ćoza, nadareni vozač kluba ANVI racing Grobnik iz Čavli.

Zagreb, 1. prosinac 2023. – Na prestižnom Rotax MAX Challenge Grand Finalu u Bahreinu, na kojem sudjeluju najbolje plasirani vozači globalnog karting prvenstva koje ukupno okuplja 400 natjecatelja iz 60 zemalja, nastupit će poseban mladi talent iz Hrvatske – jedanaestogodišnji Vito Ćoza, član kluba ANVI Racing Grobnik iz Čavli.

Vito je svoju karting karijeru započeo sa samo šest godina, a već je u prvoj godini vožnje osvojio međunarodni Intrepid Driver Program Cup u Baby kart kategoriji. Njegovi impresivni rezultati tijekom niza sezona na međunarodnim utrkama donijeli su mu titulu prvaka FIA Centralno Europske zone 2023. godine čime je automatski dobio pozivnicu za prestižno finale Svjetskog prvenstva u Bahreinu, u Micro Max kategoriji.

„Dat ću sve od sebe da postignem što bolji rezultat u Bahreinu i pokažem svoje vještine. Već i samo sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu predstavlja ostvarenje najljepših snova“, istaknuo je Vito Ćoza.

Rotax Max Challenge Grand Finals predstavlja seriju karting utrka u organizaciji BRP-Powertraina, a svojevrsna je kruna klupskih, nacionalnih i međunarodnih natjecanja. Natjecatelji se natječu u osam kategorija, a ovogodišnje finale održat će se na stazi Bahrain International Karting Circuit u Sakhiru, gdje će se okupiti najbolji karting vozači svijeta.

„Ovo je važan trenutak za sve nas u hrvatskoj auto i karting zajednici jer svjedočimo rastućoj strasti za automobilizmom i prisutnosti mladih u našem sportu. Svojim rastućim uspjesima, Vito Ćoza postaje inspiracija budućim generacijama mladih vozača u Hrvatskoj koji ne samo da pridonose sportskom uspjehu, već i oblikuju identitet motosporta u našoj zemlji. Uzimajući u obzir Vitin dosadašnji uspjeh, s povjerenjem očekujemo da će utrku odvoziti na svjetskoj sceni, predstavljajući Hrvatsku s ponosom“, komentirao je friško izabrani predsjednik HAKS-a Robert Markt.

Osim brojnih pobjeda na prvenstvima diljem centralne Europe, Vito je nedavno ostvario izvanredno sedmo mjesto na utrci u Le Mansu, koristeći je kao pripremu za konačni izazov u Bahreinu. Njegova iznimna vozačka vještina prepoznata je i nagrađena u sklopu sportskih priznanja grada Opatije i općine Čavle.

Točan raspored i informacije gdje je moguće pratiti natjecanje dostupne su na Rotax MAX Challenge  web stranici.

Objava Hrvatski predstavnik Vito Ćoza u finalu Svjetskog prvenstva u kartingu u Bahreinu pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: GP1_hr