Jedan od najviše nagrađivanih automobila u Europi stigao je na hrvatsko tržište

  • Jedan auto, tri električne interpretacije: hybrid, plug-in hybrid i electric
  • Od danas u ponudi na hrvatskom tržištu IONIQ hybrid i IONIQ electric
  • 5 EURO NCAP zvjezdica – najsigurniji automobil u klasi u 2016. godini
  • Nagrađivani dizajn: Red Dot Award 2016 i Good Design Award 2016
  • Automobil godine u Norveškoj, Švedskoj i Francuskoj

 

IONIQ je stigao na hrvatsko tržište

Hyundai Hrvatska je danas, kao generalni zastupnik za Hyundai vozila, objavio službene cjenike za modele IONIQ electric i IONIQ hybrid. Do kraja godine očekuje se i treći član obitelji IONIQ, plug-in hybrid model.

Hyundai IONIQ je prvi automobil na svijetu s mogućnošću odabira između tri inovativne opcije pogonskih agregata u samo jednoj karoseriji: hybrid, plug-in hybrid i electric. Nagrađivanog dizajna i izuzetnih sigurnosnih značajki, IONIQ pruža i sve vozne dinamične karakteristike za potpuni užitak u vožnji, ali uz sve prednosti po pitanju zaštite okoliša i ušteda koje donosi vožnja na ekološki pogon.

Hyundai IONIQ hybrid, 1.6 GDI 6DCT, dostupan je već od 199.990 kuna u bogatom paketu opreme Comfort, koji između ostalog uključuje izvanredni sigurnosni paket (ABS, ESC, HAC, AEB, LKAS, TPMS), tempomat, parking senzore straga, kameru za vožnju unatrag s dinamičkim smjernicama, navigaciju s integriranim 8” ekranom osjetljivim na dodir + RDS + DAB + SD compact kartica, automatski klima uređaj, grijane vanjske retrovizore u boji vozila i još mnogo toga. Prosječna potrošnja goriva za IONIQ hybrid iznosi 3.4-3.9 l/100 km, emisija CO2 79-92 g/km.

Hyundai IONIQ electric, u bogatom paketu opreme Comfort, dostupan je već od 269.990 kuna. Prosječna potrošnja goriva za IONIQ electric iznosi 0.0 l/100 km, emisija CO2 0 g/km, uz domet vožnje preko 280 km, što ovisi o uvjetima vožnje.

Hyundai trostruko jamstvo

Kao i za sva nova Hyundai vozila i za IONIQ vrijedi 5 godina trostrukog jamstva bez ograničenja kilometraže, a Hyundai osigurava i 8 godina jamstva, odnosno do 200.000 km, na litij-ionsku polimernu bateriju.

Sigurnost

Prvi automobil na svijetu s mogućnošću odabira između tri inovativne opcije pogonskih agregata, zbog svojih iznimnih sigurnosnih značajki, nagrađen je s maksimalnih 5 zvjezdica na EURO NCAP testu, te je proglašen najsigurnijim automobilom u klasi u 2016. godini. Po istom testu nalazi se u društvu najbolje ocjenjenih automobila 2016. godine.

Nagrađivani dizajn i kvaliteta

IONIQ je, osim zbog sigurnosti, priznat i zbog dizajnerskih rješenja, inovativne tehnologije i korištenja novih održivih materijala. Dobitnik je nagrada za dizajn Red Dot Award 2016 te Good Design Award 2015 i 2016. Također, dobitnik je nagrade za automobil godine u Norveškoj, Švedskoj i Francuskoj, po magazinu L’Argus.

Hyundai je prvi svjetski proizvođač koji u ponudi ima kompletnu paletu ekoloških automobila, od IONIQ-a do ix35 Fuel Cell modela, prvog automobila masovne proizvodnje s pogonom na vodik. Za spomenuti uspjeh je osvojio nagradu Technology Award u Velikoj Britaniji. Između ostalog, Hyundai je dobitnik i nagrade AutomotiveINNOVATIONS Award u Njemačkoj, za najinovativnijeg velikog proizvođača u kategoriji vozila na alternativni pogon.

Ove godine Hyundai je predstavio i koncept autonomnog vozila na bazi modela IONIQ, a u Ženevi i FE Fuel Cell koncept automobila na vodikov pogon, za koji se očekuje da će biti uveden na tržište u 2018. godini.

Hyundai planira postati broj jedan azijski automobilski brand u Europi do 2021. godine, uz lansiranje i do 30 novih modela i inačica, od kojih će značaj dio činiti vozila na ekološki pogon, koja čine važan dio strategije branda Hyundai.

Hyundai IONIQ dobitnik je posebne nagrade za ekološki automobil godine u izboru HUAN-a za 2017. godinu.