PEUGEOT 301 prvi je automobil koji je Marka razvila posebno za segment B Sedan, a od lansiranja 2012. proizvedeno je više od 360 000 primjeraka diljem svijeta. Taj uspjeh temelji se na prepoznatljivim značajkama, koje obuhvaćaju prostranost i obujam prtljažnika među najboljima u segmentu, vozna svojstva obilježena znanjem i umijećem u znaku marke PEUGEOT te dizajn prilagođen lokalnim zahtjevima.

Kako bi se zadovoljile potrebe sve brojnijih kupaca u tom strateškom segmentu, novi PEUGEOT 301 naglašava svoje kvalitete novim adutima. Karoserija mu je odjevena u najnovija stilska obilježja Marke. Okomito postavljena prednja maska, svjetla ugrađena u karoseriju i prilagođeni elementi utjelovljuju robusnost automobila. Svjetlosni potpisi u koje su sprijeda ugrađena LED svjetla izraz su napredne tehnologije.

Veliki dodirni zaslon od 7’’ temelj je tog razvoja. Brz je i precizan zahvaljujući kapacitivnoj tehnologiji te obuhvaća prikaz kamere za vožnju unatrag i navigacijskog sustava TomTom 3D. S pomoću aplikacije Mirror Screen triple play, jedinstvene ponude u segmentu, na njemu se prikazuje i sadržaj pametnog telefona.

Dinamičnost šasije naglašava gama suvremenih motora. Novost za PEUGEOT 301, trocilindarski benzinski motor PureTech 82 već je ugrađen u više od milijun automobila Marke diljem svijeta. Dizelski motor 1.6L BlueHDi 100 odlikuje se rekordnom niskom potrošnjom i užitkom u vožnji. Na hrvatsko tržište lansira se od travnja s dvije razine opremljenosti Active i Allure te cijenom već od 82.300 kn uz posebnu ponudu Peugeot Financiranja koja uključuje i četverogodišnje Optiway produljeno jamstvo.

PEUGEOT 301, ukratko

Najnovija stilska obilježja marke PEUGEOT svojom elegancijom oblikuje karoseriju ove trovolumenske limuzine. Na gornjoj letvici okomito postavljene prednje maske nalazi se naziv Marke, a u njezinom središtu znak lava. Tri vrste svjetala ugrađene su u karoseriju, dok stražnja svjetla krase tri linije opalnog sjaja.

Vozač i četiri putnika mogu se smjestiti u udobnu i privlačnu kabinu. Prtljažnik od 640 litara jedan je od najvećih u segmentu. Uz obujam od 506 dm3 VDA 210, prtljažnik se jednim pokretom može povećati zahvaljujući stražnjim sjedalima koja se mogu preklopiti u omjeru 1/3-2/3, tako da se obujam može povećati na 1332 dm3 VDA 214.

PEUGEOT 301 označava revoluciju u segmentu i donosi ekskluzivnu opremu i značajke: veliki kapacitivni dodirni zaslon od 7’’, internetske usluge triple play Mirror Screen (MirrorLink®, Android Auto®, Apple CarplayTM), navigacijski sustav TomTom 3D, kameru za vožnju unatrag.

Sigurnosne značajke na visokoj su razini te uključuju potpunu opremu: ABS, ESP, sustav pomoći pri naglom kočenju AFU i sustav za nadzor tlaka u gumama DSG. Putnike štite prednji i bočni zračni jastuci, kao i pojasevi u tri točke straga. Za djecu su stražnja sjedala opremljena sustavom za pričvršćivanje IsoFix.

Njegova su vozna svojstva na visokoj razini, te pružaju izvrstan spoj udobnosti i stabilnosti, bez obzira na uvjete vožnje. Kao i ostali modeli iz game, utjelovljuje znanje i umijeće dizajnerskih timova.

Motori Euro 6 najnovije generacije pružaju užitak u vožnji i ekonomičnost. U ponudi je benzinski motor 1.2L PureTech 82 i dizelski motor 1.6L BlueHDi 100, koji postiže rekordno niske emisije.

Novi PEUGEOT 301 osmišljen je kako bi odolijevao vremenu i zahtjevnim uvjetima uporabe. Ovjes, kruta i čvrsta šasija primjeri su posebnosti tako osmišljene konstrukcije.