Dugogodišnji strateg Mercedesa, James Vowles, napustit će “Srebrne strijele” i preuzet će funkciju šefa Williamsa, službeno je potvrđeno. Vowles će na mjestu prve ruke Williamsa zamijeniti Josta Capita koji je napustio ekipu krajem prosinca nakon razočaravajuće 2022. godine u kojoj je Williams osvojio samo osam bodova i bio na dnu poretka konstruktora.

Williams je u 2022. osvojio samo osam bodova, a Vowles se nada vratiti Williams bliže vrhu poretka.

“Jedva čekam početi s Williamsom. Čast mi je pridružiti se ekipi s tako bogatim nasljedstvom. Ova je ekipa ikona našeg sporta i imam veliko poštovanje za nju. Stvarno se veselim ovom izazovu.”

“Williams ima povjerenje u mene i ja ću isto pružiti za uzvrat. Ova ekipa ima izniman potencijal i naša zajednička avantura počinje kroz nekoliko tjedana.”

James Vowles

Vowles tako napušta Mercedes i ulogu direktora stratega koju obnaša posljednje četiri godine. S Mercedesom je bio od njihovog povratka u sport 2010. godine, a ranije je radio u ključnim inženjerskim i strateškim ulogama u Brawn GP-u, Hondi i BAR-u.

“Drago nam je što zaželjeti Jamesu dobrodošlicu u obitelj Williamsa. On je jedan od najtalentiranijih ljudi u Formuli 1 i donijet će nam performanse. Bio je ključan dio ekipe koja iza sebe ima impresivna postignuća u posljednjih 15 godina. Nastavljamo našu neumornu potragu za rezultatima i vjerujemo da James pojačava našu predanost da imamo iskusno i snažno vodstvo u idućoj fazi transformacije Williamsa.

Direktor Doriltona, Matthew Savage.

Vowles će se Williamsu pridružiti 20. veljače, a ekipa će predstaviti livreju za 2023. dva tjedna ranije, odnosno 6. veljače.

Objava James Vowles napušta Mercedes i postaje šef Williamsa pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić