Sedma momčad koja je objavila datum predstavljanja svog bolida je Mercedes. Srebrne strijele priželjkuju povratak na vrh poretka, a stroj koji bi to trebao omogućiti Hamiltonu i Russellu bit će prezentiran javnosti 15. veljače.

Nakon osam uzastopnih konstruktorskih titula, Mercedes se u 2022. silno mučio. Bolid W13, napravljen u skladu s novim tehničkim pravilima, zadavao je glavobolje inženjerima, a kostobolje svojim vozačima – ponajprije zbog naglašenog problema s poskakivanjem na pravcu.

Ipak, cjelogodišnji rad na tom problematičnom stroju urodile su plodom pa je Mercedes pred kraj sezone izgledao značajno bolje nego u prvoj polovici, a vrhunac 2022. bila je pobjeda Georgea Russella na VN Sao Paula. Lewis Hamilton na toj je utrci zauzeo drugo mjesto, a u trofejnoj momčadi nadaju se da će u 2023. imati puno više tako uspješnih vikenda.

U tome bi pomoći trebao bolid W14, a bit će predstavljen 15. veljače na eventu koji će se održati u Silverstoneu.

“Sezona 2022. s bolidom W13 prisilila je momčad na suočavanje i nadilaženje brojnih izazova, a bolid W14 građen je prema lekcijama naučenim prošle godine. Napredak koji su svojim naporima omogućili svi u Brackleyju i Brixworthu, pomogao je u ostvarivanju boljih rezultata od sredine sezone, a to je kulminiralo dvostrukom pobjedom na VN Sao Paula”, poručuju iz Mercedesa.

Mercedes je postao sedma momčad koja je objavila datum prezentacije bolida. Dan ranije na rasporedu je predstavljanje Ferrarija, a dan kasnije Alpinea. Još se čekaju datumi Red Bull Racinga, Haasa i Alfe.

Objava Mercedesov novi bolid javnost će upoznati 15. veljače pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak