Mislim da svi na svijetu razumiju tko je odgovoran, osim nekoliko ljudi iz Red Bulla. Rekao je to McLarenov šef Andrea Stella nakon što je Lando Norris odustao s VN Austrije zbog sudara s Maxom Verstappenom.

Podsjetimo, Verstappen i Norris vodili su žestoku borbu za pobjedu u završnoj fazi utrke na Red Bull Ringu. Norris se približio Nizozemcu nakon sporog zaustavljanja Red Bulla u 52. krugu, a borba na stazi trajala je sve do 64. kruga. Aktualni prvak proglašen je krivcem za sudarom zato što je neočekivano promjenio smjer kretanja u uskom zavoju na uzbrdici.

Verstappen je odbio preuzeti odgovornost za sudar nakon utrke, unatoč činjenici kako su ga suci kaznili s deset sekundi. Red Bullov vozač završio je utrku na petom mjestu, a Stella smatra kako je FIA odgovorna za ovaj sudar. I to zato što nije adekvatno kaznila Verstappena 2021. godine, kada je imao nekoliko incidenata s Lewisom Hamiltonom.

“Problem je što će te stvari ponovno isplivati na površinu ako ih ne riješite na adekvatan način. Sada su se vratili ti problemi zato što nisu riješeni u prošlosti kada je Max imao borbe s Lewisom. Tada je trebao biti oštrije kažnjen,” rekao je Stella.

“Svatko se treba utrkivati na pošten i čist način.”

Stella ističe kako Verstappen i Red Bull nemaju razloga za takvo preuzimanje rizika.

“Tada je bilo nekoliko spornih situacija. Mi imamo toliko puno poštovanja za Red Bull, puno poštovanja za Maxa. Oni ne moraju ovo raditi. To je činjenica.

“Ovako si mogu uništiti reputaciju. Zašto to žele?”

McLarenov šef dodaje kako Norris ne bi imao garantirano pobjedu i da je prestigao Maxa u 64. krugu.

“Čak i da je Lando prestigao Maxa, Max bi imao DRS i mogao je vratiti poziciju. Tako da vjerujem da smo zapravo izgubili priliku gledati vrlo uzbudljiv završni dio utrke. Nisam siguran da li bi Lando pobjegao. Mislim da bi ta borba trajala to ciljne ravnice.”

“Šteta jer nikad nećemo saznati,” dodao je Stella.

Objava Stella: FIA je trebala Maxa oštrije kažnjavati dok se borio s Hamiltonom pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić