Na Kartodromu Bura, nadomak Kraljevice, nova utrka za bodove PH.

ŠMRIKA – Prvenstvo Republike Hrvatske u kartingu nastavlja se četvrtim natjecanjem sezone ovog vikenda, 2. i 3. rujna, na Karting stazi Bura nadomak Kraljevice. Sama staza, duljine 822 metra, uz 19 zavoja, smještena je u zaleđu naselja Šmrika, s koje “puca” pogled na Kvarner, posebno Krčki most, izgrađena 2015.godine i od tada je bila stjecištem brojnih zanesenjaka brzina s mirisom benzina, kako onih na četiri kotača, prvenstveno kartingaša, ali i onih na dva kotača. Ne samo treninzi, već  povremeno i natjecanja određenih nižih kategorija, da bi prije godinu dana prvi puta ugostila najbolje hrvatske kartingaše. I sada, novim, drugim izdanjem “Nagrade Kartodroma Bura 2023.”, u organizaciji domicilnog Karting kluba Rijeka privukla pažnju gotovo dvostrukog broja sudionika. Za nastup u devet raspisanih klasa hrvatskog prvenstva, za dvije bodovne utrke koje će se voziti u nedjelju, prijavilo se 39 vozača iz 12 klubova, među kojima su i dvije mlade kartingašice.

Dvije ekipe nastupaju s po deset vozača, prošlogodišnji prvaci AMKK Cobra Virovitica i domaćin Karting klub Rijeka, koje se bore za pobjedničko postolje uz trenutno vodeći KK Koprivnica. Ipak, posebna pažnja je na pojedinačnoj konkurenciji, gdje su u klasama minimalne razlike među vodećima. Tako je u klasi Rotax Micro Max vodeći David Haluza (KK Rijeka) ispred Andrije Borovčaka (KK Koprivnica) s 31 bodom prednosti poslije sedam bodovnih utrka. Tek tri boda prednosti na vodećoj poziciji klase Rotax Mini Max ima David Čonkaš (KK Box 707) ispred Šimuna Borovčaka (KK Koprivnica).

Deset bodova razlike je među dvojicom vodećih klase Rotax Max Junior Albertom Lukšom (AMKK Cobra) i Fabijanom Vidakovićem (AD Delta Zagreb). Prošlogodišnji državni prvak klase Rotax Max Senior Lorenzo Mahnich (KK Rijeka) održava deset bodova prednosti ispred ponajboljeg hrvatskog kartingaša s izuzetnom međunarodnom reputacijom Leonom Zelenkom (KK Koprivnica), koji je nakon propuštene uvodne dvije utrke sezone nanizao pet uzastopnih pobjeda. Najbolji istarski kartingaš Alex Šćulac (AK Poreč Motorsport) sa šest je pobjeda na čelu ljestvice klase Rotax DD2 ispred Antonia Penda (AK Dubrovnik Racing)  koji zaostaje 25 bodova.

U klupskom dvoboju vozača KK Koprivnica klase Rotax DD2 Master Ivo Matić sakupio je najviše bodova, ali s pet uzastopnih pobjeda prijeti mu Zoran Švec s dva nastupa manje na otvorenju sezone. Na putu obrane naslova prvaka klase KZ2 Master je Tomislav Škvarić (Cobra) s 21 bodom prednosti ispred Valtera Smrdelja (KK Rijeka).

Uz dvije bodovne utrke na stazi Bura za zaključenje sezone kartinga u raspisu Hrvatskog auto i karting saveza predstoje još dvije 15.listopada u Virovitici.

Slobodni treninzi na stazi Bura odvijat će se u petak i subotu od 10 do 18 sati, dok se u nedjelju od 9 sati voze službeni, a od 10,30 sati mjerni treninzi za startne pozicije. Prvi set utrka počinje u 12,30, a drugi u 14,30 sati. Proglašenje najuspješnijih je oko 16,30 sati.

Autor: Miroslav Krpan

Objava Kartodrom Bura u Šmriki: Nastupa 39 vozača pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: GP1_hr