Šef momčadi Williams James Vowles kaže da je vožnja njegovog Alexa Albona do sedmog mjesta u Monzi bila još impresivnija od sličnog rezultata u Kanadi.

Vowles je rekao Albonu da je utrku odradio na način kao da je sve izgledalo lagano, dok mu je inženjer priznao da je to bila njegova najbolja utrka dosad s momčadi.

U postizanju oba svoja sedma mjesta ove sezone, Albon je odlično iskoristio snažnu izvedbu FW45 bolida na ravnim dijelovima staze kako bi se uspješno branio od ostalih vozača.

Međutim, Vowles je naglasio da se bilo lakše braniti u Montrealu nego u Monzi, gdje je vozač ispred ipak ranjiviji.

Unatoč tome, Albon je kroz mnogo krugova ostao ispred bržih bolida, te je uspješno držao Landa Norrisa iza sebe u završnici utrke:

“Mislim da u Montrealu zapravo postoji samo jedna točka pretjecanja. U Monzi postoje tri ili četiri područja gdje vrlo lako možete izgubiti poziciju. Zapravo, vidjeli ste da je Alex izgubio poziciju, ali kada se to desilo, smjesta se postavio za ponovno pretjecanje i vraćanje pozicije.”

“Dakle, on je u velikoj mjeri kontrolirao ono što je radio u toj utrci, a rezultat je bio odlično sedmo mjesto. Imali ste Landa koji je u nekim trenucima bio samo tri desetinke iza Alexa na kočenju u 1. zavoj. Alex je ipak završio ispred.”

Williams je doduše uvijek bio konkurentan u Monzi, a Vowles je s nekim olakšanjem priznao da je Albon uspio pretvoriti ta očekivanja u dobar rezultat nakon iznenađujućeg osmog mjesta na Velikoj nagradi Nizozemske prošlog vikenda:

“Ono što mi je bilo važno je da nam je Zandvoort pokazao da na drugim vrstama staza, posebno s velikom potisnom silom, možemo ići naprijed i osvajati bodove.”

Vowles je priznao da je 21 bod osvojen u dvije trećine sezone bio san za ekipu iz Grovea:

“Bilo bi bezobrazno odbaciti činjenicu da smo godinama bili na samo nekoliko bodova na začelju prvenstva. I mislim da je san biti tu gdje smo sada.”

Objava Vowles: Albonova vožnja u Monzi je bolja od one u Montrealu pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Vukajlovic