Nakon dosta neizvjesnosti oko nastupa Lancea Strolla na prvoj utrci sezone, Aston Martin je u četvrtak službeno potvrdio da će Kanađanin biti spreman za vožnju.

Lance Stroll doživio je nezgodu prilikom vožnje bicikla i pritom zaradio ozljedu zgloba šake samo nekoliko dana prije početka predsezonskih testiranja u Bahreinu. Testiranje je morao propustiti i umjesto njega je vozio rezervni vozač Felipe Drugovich, a momčad Aston Martina odlučila je čekati Kanađanina praktično do zadnjeg roka, kako bi u slučaju oporavka mogao nastupiti na prvoj utrci sezone ovog vikenda.

U međuvremenu se nagađalo hoće li ga mijenjati Drugovich, a spominjala se čak i opcija s povratkom Sebastiana Vettela. Ipak, sve te priče pale su u vodu jer Stroll će u petak sjesti u svoj AMR23 i odraditi svoj posao u Bahreinu.

“Bio sam frustriran jer nisam bio na predsezonskom testiranju u Bahreinu i bio sam razočaran jer sam propustio tri dana vožnje. Međutim, s obzirom na ozljedu zgloba šake, momčad i ja osjećali smo kako je najbolje fokusirati se na oporavak, da bih bio spreman za ovaj trkaći vikend i sezonu koja je pred nama.”

“Bila je to nezgoda u kojoj nisam imao sreće – pao sam s bicikla kad mi je guma upala u rupu, no srećom šteta nije bila značajna i uspješna manja operacija desne šake riješila je problem vrlo brzo. Od tada, marljivo sam radio sa svojim timom i pobrinuo se da sam sasvim spreman za natjecanje ovog vikenda.”

“Želim zahvaliti F1 zajednici za podršku i privatnost, a mom timu za pomoć pri oporavku. Sad sam spreman prionuti poslu i koncentrirati se na utrkivanje ovog vikenda. To je nešto ćemo se stvarno veselim.”

Lance Stroll, vozač momčadi Aston Martin

Felipe Drugovich i Stoffel Vandoorne bit će na stazi Bahrain International u svojstvu rezervnih vozača, potvrdila je momčad iz Silverstonea.

Objava Lance Stroll ipak spreman za VN Bahreina pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak