U taboru Red Bulla već par godina je kristalno jasna pozicija vozača koji za timskog kolegu imaju Maxa Verstappena. Max je neprikosnoven i svima je jasno da Red Bull polaže sve karte u njega, stoga tko god se nalazio u drugom bolidu momčadi iz Milton Keynesa, primoran je raditi za dobrobit ekipe i prvog vozača.

Trenutni vozač Red Bulla, Sergio Perez, itekako je to osjetio na vlastitoj koži te je u nekoliko situacija izvanredno reagirao kada je u pitanju pomoć timskom kolegi. Legendarni Finac Mika Hakkinen vjeruje da Red Bull može biti zadovoljan Meksikancem te da ga mogu koristiti za svoje “prljave igrice”.

“Perez je dobar timski kolega. Dopušteno mu je da bude onaj tip zločestog vozača, pod zločestog mislim da zna izvršiti zadatak koji mu se naredi, poput usporavanja drugih vozača. Sergio je poslušan i nije ga briga, ako tim nešto traži od njega on će to i napraviti. Mislim da je to prljavo, ali ako funkcionira… Pitanje je imidža pojedinca, ali tako to ide ponekad.”

Mika Hakkinen

Max Verstappen je vozač kojeg najmanje želite za timskog kolegu. Iza Maxa se nižu razni vozači koji za volanom istog bolida nisu mogli parirati. Od Daniela Ricciarda, preko Pierrea Gaslyja, Alexandera Albona pa sve do trenutačnog Sergia Pereza. Nesumnjivo Meksikanac će i ove godine pokušati “pokazati zube” Nizozemcu, a dvostruki svjetski prvak s McLarenom ga poziva na realnost.

“Nećete daleko stići ako ne mislite da ste brzi, ali kada vam je Max timski kolega, morate biti realni i pogledati se u ogledalo. Morate sebi priznati da ne možete pobijediti Maxa. Potrebno je nešto nadnaravno da pobijedite Maxa. Perez će biti drugi, u to nema sumnje.”

Mika Hakkinen

Vozački par Verstappen-Perez je do sada doživio svoje najbolje, pa i najgore dane, ali usprkos svemu to je par koji je Red Bullu donio konstruktorski naslov nakon osam godina. Za nekoliko dana počinje nova sezona, Austrijska ekipa se opet čini izrazito jakom, a ostaje nam pričekati i vidjeti mogu li izabranici Christiana Hornera ponoviti prošlogodišnji rezultat.

Objava Hakkinen: Perez može biti onaj tip zločestog vozača pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Marko Rajić