Lando Norris preuzeo je odgovornost za šokantno rano ispadanje tijekom kvalifikacija za Veliku nagradu Meksika. Britanac je objasnio da je greška popraćena žutom zastavom dovela do njegovog ispadanja, ostavivši ga da započne utrku u donjem dijelu poretka.

McLaren je tijekom kvalifikacija za Veliku nagradu Meksika preuzeo rizik da svoja dva vozača pošalje na stazu sa srednje tvrdom smjesom guma, očito u nadi da će sačuvati jedan par mekih guma za kasniji dio kvalifikacija, vjerujući da imaju dovoljno brzine u rukavu. Nisu bili jedini koji su to učinili – Ferrari i Mercedes također su krenuli na gumama sa žutom oznakom.

Međutim, momčad iz Wokinga bila je jedina koja je prekinula mjerene krugove svojih vozača i vratila ih u boks po meke gume prije nego što su uopće postavili bilo kakvo vrijeme. To je značilo da su imali samo nekoliko minuta za postizanje dobrog rezultata koje bi im osiguralo mjesto u Q2.

Piastri je to uspio napraviti bez previše problema, ali Norris nije. Njegov prvi mjereni krug bio je prekinut kada je napravio grešku u drugom sektoru, dok je njegov posljednji pokušaj bio ”uništen” kada je Fernando Alonso napravio piruetu i izazvao žute zastave.

”Blokirao sam kotače, otišao sam sa staze tijekom svoj prvog kruga. Imali smo problem tijekom prvog pokušaja, a zatim žuta zastava zbog Fernandova okretanja u posljednjem pokušaju. Tako da šteta, ali moja jedina prilika koju sam trebao iskoristiti završila je blokiranjem kotača i izlijetanjem sa staze”, objasnio je Norris.

Vozač McLarena izgledao je snažno ulazeći u sesiju, budući da je bio jedan od rijetkih vozača koji se mogao nositi s tempom Verstappena tijekom treninga. Međutim, zbog lošeg rezultata u kvalifikacijama utrku će započeti s 18. mjesta. Britanac je uvjeren da unatoč teškoj situaciji bolid i dalje ima tempa za napredovanje tijekom nedjeljne utrke.

”Mislim, teško je biti lošiji, bit ću zabrinut ako budem lošiji sutra. Tempo je dobar, Oscar dobro obavlja posao. Vjerojatno sam trebao biti na prvom mjestu da sam odvozio svoj krug ranije, ali trenutno postoji mnogo ”trebao sam, mogao sam” za mene. Da, šteta, ali bodovi će nam biti cilj, pa ćemo vidjeti što možemo napraviti”, rekao je Norris.

Oscar Piastri ostao je frustriran zbog naglog gubitka performansi tijekom završnog dijela kvalifikacija za Veliku nagradu Mexico Cityja. Australac se činio kao ozbiljan izazivač za pole position u svom MCL60 na stazi Autodromo Hermanos Rodriguez, s obzirom na to da je bio drugi i u Q1 i u Q2, no to se na kraju nije ostvarilo.

”Mislim da je tempo bio dobar prije Q3. Jednostavno nije se poklopilo u Q3 i stvarno ne znam zašto. Mislim da smo trenutno zbog toga najviše frustrirani. Analizirat ćemo i vidjeti što sam mogao napraviti drugačije, jesmo li trebali nešto napraviti s bolidom, ali da, činilo se da nisam uspio pronaći taj dodatni korak u brzini kao što su to učinili drugi”, rekao je Australac.

Utrka na stazi braće Rodriguez počinje u 21 sat po hrvatskom vremenu.

Objava Lando Norris nakon šokantnog ispadanja u kvalifikacijama: Šteta pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Stjepan Feketija