Velika Nagrada Kanade pokazala se kao rijetkom utrkom ove sezone u kojoj je Ferrari na kraju GP vikenda otišao doma zadovoljan. Charles Leclerc završio je četvrti, a Carlos Sainz peti. Iako sam po sebi ovaj rezultat nije u skladu s ambicijama talijanskog konstruktora, on daje razlog za optimizam.

Prvenstveno zato što je Ferrari pokazao legitimni napredak u tempu kroz utrku i očuvanju guma. Sergio Perez startao je utrku na 12. mjestu, iza oba Ferrarija, a završio je šesti, iza Leclerca i Sainza. Helmut Marko čak je komentirao kako je Ferrari imao najbolji tempo u Kanadi.

Leclerc je nakon utrke rekao kako nije mogao ostvariti bolji rezultat, ali zadovoljan je četvrtim mjesto, posebno uzevši u obzir ispadanje u Q2.

“Mislim da nismo ništa mogli bolje učiniti. Osjećaj je bio dobar, tempo je bio solidan i s time sam sretan. S obzirom na naše startno mjesto, ovo je najbolji rezultat koji smo mogli ostvariti. Osjećaj u bolidu bio je fantastičan, imali smo dobru strategiju. Sve u svemu, odlično smo vodili utrku i to je vrlo pozitivno,” izjavio je Leclerc.

@Scuderia Ferrari Press Office

Zadovoljan je i trajanjem guma. Podsjetimo, Ferrari je tijekom sezone imao velikih problema s degradacijom guma, ali čini se da je to problem koji, barem u Montrealu, nije zadavao glavobolje ekipi iz Maranella.

“Da, to je definitivno bilo ohrabrujuće. Stvarno sam sretan s osjećajem u bolidu. To je dobro. Degradacija guma bila je dobra, baš pozitivna utrka,” dodao je Leclerc.

Sainz također zadovoljan

Sainz je u utrci pratio tempo momčadskog kolege, a utrku je startao s 11. mjesta iako se kvalificirao kao osmi. Španjolac je, međutim, dobio tri mjesta kazne zbog zadržavanja Pierrea Gaslyja u Q2. Na kraju je izvukao dobar rezultat.

“Smatram da smo imali vrlo dobar tempo u utrci. Pokazali smo da u Kanadi, na stazi koja je drugačija od Barcelone, bolid funkcionira odlično u sporijim zavojima. Također smo bili bolji u čuvanju guma. Lijep napredak i obećavajući dan za cijelu ekipu,” rekao je Sainz nakon VN Kanade.”

“Osjećao sam se vrlo dobro na startu utrke s medium gumama. Bio sam vrlo brz i osjećao sam kao da mogu čuvati gume bez problema. Napredovali smo, ali u prilog nam je išla i konfiguracija staze. Moramo vidjeti kako će proći Austrija, gdje je staza krcata s brzim zavojima.

@Scuderia Ferrari Press Office

Sainz je dodao kako je očekivao naredbu Ferrarija da zadrži poziciju na stazi iza Charlesa Leclerca.

“Nije me to razočaralo, očekivao sam. Obojica smo htjeli produljiti naše stintove. Naravno, osjećao sam se vrlo dobro na mediumu, zato sam stalno imao DRS i imao brzinu, ali ispravna je odluka bila produljiti stint, ostati duže na stazi i napraviti overcut,” zaključio je Španjolac.

Objava Leclerc i Sainz zadovoljni utrkom u Kanadi: Nismo ništa mogli bolje učiniti pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić