Fred Vassuer, Ferrarijev šef, vjeruje kako će aktualni svjetski prvak Max Verstappen češće raditi greške na stazi jednom kada će imati veću konkurenciju.

Iza Nizozemca i Red Bulla praktički je savršena sezona. Verstappen je pobijedio u 19 od 22 utrke, pritom oborivši mnoge rekorde. Istaknimo kako Verstappen samo na jednoj utrci u sezoni nije osvojio postolje, a to je bilo na Velikoj nagradi Singapura, koju je osvojio Ferrarijev Carlos Sainz.

Verstappen je osvojio 575 bodova ove sezone, što je uvjerljivi rekord za jednog vozača u sezoni, dok su Charles Leclerc i Sainz za Ferrari osvojili tek 406 bodova. Vasseur se nada kako će njegovi vozači moći pružati veći izazov Verstappenu sljedeće sezone.

“Mislim da nitko ne sumnja u to da je imao fantastičnu sezonu. Borio se protiv Checa (Pereza) u pre tri utrke i onda je bio u svijetu za sebe,” rekao je Vasseur.

“Očito nije napravio grešku cijele sezone. I kada se mučio u kvalifikacijama, kao što je bio slučaj u Džedi, to je bilo zbog mehaničkog kvara. Uvijek je bio tu na vrhu, dobro je startao u utrke, nije imao kontakte, osim onog u Vegasu.”

Vasseur biti svijetlo na kraju tunela…

“Vjerujem da mu se približavamo. Ne želim reći da je pod našim pritiskom, jer to nije istina, u Abu Dhabiju nije bio pod pritiskom, ali bio je više nego što je bio u Zandvoortu, ili nekim drugim utrkama na kojim je letio.”

Vasseur priznaje kako nitko ne može osporiti Verstappenove ovogodišnje rezultate.

“Ne postoji sumnja kako je dominirao cijele sezone. Jedini problem za nas je, kao i za sve druge, što će greške češće raditi tek kada je pod pritiskom. Ali nitko ga ove sezone nije doveo u tu poziciju osim nas na zadnje dvije ili tri utrke, ili Carlos u Singapuru.”

“Tek je tada počeo raditi neke pogreške, ili je možda Red Bull griješio s postavkama bolida. Ali bili smo predaleko tijekom sezone da vršimo takav pritisak na njih,” zaključio je Vasseur.

Ferrari je ove sezone jedini konstruktor uz Red Bull koji je osvojio utrku. Carlos Sainz bio je najbolji na VN Singapura i tako barem malo uljepšao sezonu “tifosima”.

Objava Vasseur: Max će raditi greške kada će biti pod pritiskom pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić