Ferrari nije skrivao ambiciju uoči Velike nagrade Emilije-Romagne. Talijanski je konstruktor došao na domaću utrku s velikim nadogradnjama na bolidu i najavljivao borbu za pobjedu protiv Red Bulla, ali su se vozači Charles Leclerc i Carlos Sainz morali pomiriti s četvrtim i petim mjestom u kvalifikacijama.

Leclerc smatra kako su McLaren i Red Bull sakrivali svoje karte “više nego što su mislili”. Monegažanin je bio najbrži na prvom i drugom slobodnom treningu, dok se Verstappen mučio s balansom i kontrolom bolida. Na kraju je Nizozemac osvojio sedmi uzastopni pole position.

“Prvi i drugi slobodni trening prošli su jako dobro, ali nikad ne znate s koliko goriva ostali voze. Čini se kako su sakrili svoje karte bolje nego što smo mislili. Jednostavno su imali malo više brzine u kvalifikacijama,” rekao je Leclerc.

“To je šteta zato što smo došli s nadogradnjama na bolidu, na domaćoj smo stazi za Ferrari, želimo dati sve od sebe, ali ovo je bio naš najbolji rezultat.”

Unatoč razočaravajućim kvalifikacijama, Leclerc ističe kako cilj ostaje isti – pobjeda u utrci.

“Dat ćemo sve od sebe u utrci. Želimo ostvariti najbolji mogući rezultat, ali cilj ostaje pobjeda, sigurno.”

“Bolid je definitivno bio odličan u simulaciji utrke, ali ovo je jedna od najtežih staza za prestizanje. Također mi nije baš jasno zašto je DRS zona ove godine nešto kraća, prestizanje će biti još teže.”

“Ali pripremit ćemo strategiju, brzina je tu, moj cilj je pobijediti. Ako ne uspijemo u tome, takav je život, barem ćemo pokušati.”

Objava Leclerc: Još uvijek je cilj pobijediti u Imoli pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić