Po završetku Velike nagrade Miamija, suci utrke provjeravali su što se točno događalo u duelu Carlosa Sainza i Oscara Piastrija. Analizom su ustanovili da je Ferrarijev vozač kriv za izazivanje sudara te mu dodijelili kaznu od pet sekundi.

Španjolac je ciljem prošao četvrti, iza svog momčadskog kolege Charlesa Leclerca, no kad je na njegovo vrijeme utrke dodano tih pet sekundi, pao je za jedno mjesto, iza Sergija Pereza iz Red Bulla.

Ovakva odluka sudaca sigurno će prilično uzburkati strasti među vozačima. Sainz je bio ogorčen jer je i prije te sporne situacije, u 35. krugu, napao Piastrija u zavoju broj 11, no Australac je u svojoj obrani bio jako agresivan te je prisilio Ferrarijevog vozača na izlazak van granica staze kako bi izbjegao sudar. Suci u tome nisu vidjeli ništa sporno i McLarenov vozač nije bio kažnjen.

U toj drugoj situaciji nekoliko krugova kasnije, u zavoju broj 17 Sainz je krenuo u napad s unutarnje strane, ali mu je malo proklizao stražnji dio bolida te je došlo do kontakta pri kojem je oštećeno prednje krilo na Piastrijevom McLarenu. Australac je morao u boks i završio je utrku izvan kruga osvajača bodova.

Suci su nakon utrke pregledali incident te prosudili da je Sainz krivac za izazivanje sudara. Osim vremenske kazne i posljedičnog gubitka pozicije, Španjolac je dobio i jedan kazneni bod na svojoj vozačkoj licenci.

Objava Sainzu pet sekundi kazne zbog izazivanja sudara s Piastrijem pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak