Charles Leclerc u Ferrariju je bio najbrži na drugom slobodnom treningu za VN SAD-a koji je bio posvećen testiranju novih Pirellijevih guma za 2023. Drugo vrijeme je postigao Valtteri Bottas u Alfi Romeo, a treći je bio Daniel Ricciardo u McLarenu.

Vremena vozača uskoro…

Tijek treninga:

Drugi slobodni trening u Austinu je krenuo u pola noći po hrvatskom vremenu. Dva Red Bulla su bili među prvima na stazi te su odmah bili na testnim gumama od Pirellija. Prema programu, svi vozači bi trebali odraditi 26 kruga na testnim gumama, a točan program je dobila svaka momčad od proizvođača guma.

Charles Leclerc je ubrzo postavio najbrže vrijeme, a on je svoje vrijeme odradio na mekanim gumama jer je tijekom prvog treninga prepustio svoje mjesto Robertu Shwartzmanu pa su takvi vozači dobili priliku da dio treninga odrade i s ‘normalim’ gumama. Bitno je naglasiti kako momčadi nisu znale koje komponente guma testiraju te su odrađivali test ‘na slijepo’.

Jedini vozač koji nije postavio mjereno vrijeme ni 20 minuta od početka treninga je bio Lance Stroll, ali je prema snimkama bilo vidljivo kako je vozač Aston Martina spreman za izaći na stazu vrlo brzo. Leclerc je u međuvremenu napravio vrlo brz krug na medium komponenti guma, čak dvije sekunde brži od Sainza na drugom mjestu.

Bottas i Ricciardo su također postavili dobra vremena te su došli do druge i treće pozicije, a svi preostali vozači su svoja vremena odradili na testnim gumama. U boksevima Haasa su mehaničari tražili neki dio koji je zapeo u prednjem kraju bolida Kevina Magnussena.

S obzirom na testiranja, na stazi nije bilo pregršt zanimljivih događanja te su većinom vozači odrađivali duže stintove. S obzirom na to, nije bilo ni nekih incidenata ili problema, a u drugoj polovici treninga su i Leclerc, Bottas i Ricciardo prešli na testne gume kao i njihovi kolege.

Nakon prvih sat vremena nekolicina vozača je bila već odradila svoje ‘obaveze’ prema Pirelliju te su većinom izašli iz svojih bolida. U posljednjih 15 minuta jedino su na stazi ostali Schumacher, Stroll i Magnussen te trojac koji je prvi dio treninga odvozio na ‘pravim’ gumama – Leclerc, Ricciardo i Bottas.

Do kraja ovog prilično nezanimljivog treninga nije bilo većih uzbuđenja te nas pravi događaji tek očekuju u nastavku ovog vikenda u Austinu gdje Red Bull može osigurati konstruktorski naslov prvaka. Treći slobodni trening je na rasporedu u 21 sat po hrvatskom vremenu.

Objava Leclerc najbrži na drugom treningu u Austinu! pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: fermen