Carlos Sainz u Ferrariju je bio najbrži na prvom slobodnom treningu u Austinu gdje se ovog vikenda održava VN SAD-a. Drugo vrijeme je postavio Max Verstappen u Red Bullu, a treće Lewis Hamilton u Mercedesu.

Vremena vozača uskoro…

Tijek treninga:

Prvi slobodni trening za VN SAD-a u Austinu je krenuo u 21 sat po hrvatskom vremenu. S obzirom da je na drugom slobodnom treningu kasnije večeras predviđen test novih Pirellijevih guma za dogodine, većina vozača je odmah izašla na stazu kako bi skupili što više podataka za ovaj trkaći vikend.

Osim toga, čak pet vozača je svoj kokpit prepustilo ‘mladim’ vozačima koji po pravilima moraju odraditi dva treninga tijekom sezone. Umjesto Latifija, Bottasa, Magnussena, Leclerca i Ricciarda, u njihovim bolidima su bili Sargeant, Pourchaire, Giovinazzi, Schwartzman i Palou.

Nakon manje od deset minuta pokazana je bila crvena zastava zbog incidenta Giovinazzija u prvom sektoru staze. Vozač koji je vozio bolid Haas-a je izgubio kontrolu svojeg bolida te je završio u zaštitnoj ogradi, ali se nakon više pokušaja uspješno vratio na stazu. Imao je oštećenje na prednjem krilu, ali se činilo kako je ostatak bolida prošao bez posljedica.

Nakon nekoliko minuta trening je nastavljen. Verstappen je odmah u svojem prvom pokušaju postavio najbrže vrijeme, a svi vozači koji nisu stalni vozači su bili na dnu poretka. Dva vozača Alpine-a su bili vrlo blizu Red Bullu u početnom stadiju treninga, a dosta vozača je u prvom dijelu treninga odrađivalo duže stintove kao priprema za utrku koja će se održati u isto vrijeme kada i prvi trening.

Iz Haasa smo dobili informaciju kako je trening za Giovinazzija završio zbog pregrijavanja kvačila te je izgledno kako će se morati promijeniti i mjenjač do drugog treninga. Većina vozača je bila na mekanim i srednje mekanim gumama od Pirellija, a samo rijetki su koristili tvrdu komponentu guma.

Iz FIA-e smo dobili informaciju kako su Sergio Perez i Guanyu Zhou uzeli novi motor s unutarnjim izgaranjem te će zbog toga dobiti kaznu od pet mjesta na startnom gridu za nedjeljnu utrku. Lance Stroll je odradio odličan krug te je privremeno preuzeo prvu poziciju. Ipak, Carlos Sainz je na novom setu mekanih guma pokazao brzinu Ferrarija i postavio preko pola sekunde brže vrijeme.

Lewis Hamilton nije mogao prići bliže od četiri desetinke u odnosu na Sainza, a dva Red Bulla su na stazu izašla tek u zadnjih desetak minuta treninga kako bi postavili najbrža vremena. Verstappen u prvom krugu na novom setu guma nije uspio preuzeti prvu poziciju jer je u trećem sektoru staze izgubio par desetinki u odnosu na Sainza.

Do kraja treninga nije bilo većih promjena te je većina vozača zadržala svoje pozicije. Verstappen je malo zasmetao Schwartzmana na kraju njegovog brzog kruga, ali je sve prošlo bez većih problema.

Objava Sainz najbrži na prvom treningu u Austinu! pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: fermen