Formula 1 vraća se ovog vikenda u Europu. Nakon otvaranja sezone na Bliskom istoku i izleta u Australiju, četvrta utrka sezone vozi se na stazi Enzo i Dino Ferrari u Imoli. Specifičnost vikenda i ovogodišnje VN Emilije-Romagne je format koji uključuje sprint utrku u subotu, a klasične kvalifikacije vozit će se već u petak poslijepodne.

U našoj rubrici “Pit Wall” tijekom trkaćeg vikenda možete pratiti F1 aktualnosti, novosti i reakcije koje pristižu sa staze.

Objava će se ažurirati tako da su uvijek na vrhu najnovije vijesti.

VN Emilije-Romagne – Petak, 22. travnja

10:45 – Užurbani rad u Mercedesu, Red Bullu i Williamsu

Spomenute momčadi prekršile su curfew pravilo koje nalaže do koliko sati mehaničari pojedini dan smiju biti u garažama i raditi na bolidima. No, nema nikakvih kazni jer je to momčadima dopušteno prekršiti nekoliko puta tijekom sezone.

10:25 – Najava utrke

Ako ste propustili, još jednom podsjećamo na našu najavu VN Emilije-Romagne.

10:20 – Sprint donosi više bodova

Format sprint kvalifikacija upoznali smo prošle godine, ali novost je da u ovoj sezoni vozači mogu osvojiti veći broj bodova u tim subotnjim kratkim utrkama na 100km. Bodove će osvajati prvih osam vozača – pobjednik osam, a osmi jedan bod.

Još jedna novost je da će pobjednik klasičnih kvalifikacija u petak službeno biti osvajač pole positiona, a ne pobjednik sprint utrke kao što je to bilo prošle godine.

10:05 – Vozačima na raspolaganju gume C2, C3 i C4

09:40 – Leclerc i Ferrari na vrhu poretka

Otvaranje sezone prošlo je odlično za Ferrari i Charlesa Leclerca. U poretku konstruktora Ferrari ima 39 bodova više od Mercedesa, a Leclerc u poretku vozača vodi ispred Georgea Russella s lijepa 34 boda viška.

09:00 – Raspored trkaćeg vikenda

Objava Pit Wall: VN Emilije-Romagne: Petak s kvalifikacijama pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: GP1_hr