Ferrarijev Charles Leclerc je priznao da je bio iznenađen tempom u utrci za Veliku nagradu Mexico Cityja nakon sudara sa Sergiom Perezom u prvom krugu i oštećenja na prednjem krilu, nakon što je završio natjecanje na trećem mjestu.

Vozač Ferrarija startao je s pole positiona, ali se našao “u sendviču” s oba Red Bulla u prvom zavoju. Točnije, Maxom Verstappenom koji je bio ispred na desnoj strani dok je Perez pokušavao zaobići Leclerca s vanjske, lijeve strane. To je rezultiralo kontaktom između Pereza i Leclerca, poslavši Checov RB19 u zrak i izvan staze.

Dok je Perez bio prisiljen odustati zbog oštećenja na svom bolidu, Leclerc je uspio nastaviti, unatoč tome što mu se bočni dio prednjeg krila odvojio i završio na stazi u 1. zavoju. Suci su kasnije istraživali je li automobil vožen u nesigurnom stanju, ali su odlučili da neće poduzeti daljnje radnje.

Leclerc je nastavio voziti na drugom mjestu nakon incidenta, ali nakon crvene zastave zbog velikog sudara Kevina Magnussena na sredini utrke, Charlesa je nakon ponovnog starta prestigao Lewis Hamilton, gurnuvši ga na treće mjesto.

Na pitanje o incidentu s Perezom, Leclerc je izrazio suosjećanje zbog toga što je Meksikanac morao odustati pred svojom domaćom publikom, ali je također izjavio da nije mogao izbjeći Red Bull:

“Prije svega, očito je stvarno velika šteta što se dogodilo Checu na njegovoj domaćoj utrci. S druge strane, gledajući reprizu, nisam zaista imao kamo otići.”

“Svi kočimo u istom trenutku i pokušavao sam ostati s desne strane što bliže Maxu, ali Checo mislim da nije znao da je Max tu, krenuo je u skretanje i onda smo se sudarili.”

“Tada smo imali dosta oštećenja na prednjem lijevom dijelu automobila, možda i oštećeni ovjes, nije se baš činilo dobro.”

“S druge strane, bilo je iznenađenje održati tempo i imati jaku utrku od tog trenutka nadalje. Na tvrdoj komponenti guma smo se kao momčad malo više mučili, pa to moramo razmotriti.”

Leclerc je bio zadovoljan nastupom u utrci, ali je ipak ostao razočaran jer se nije mogao boriti za pobjedu:

“Mislim da osobno nisam mogao učiniti ništa bolje, tako da sam naravno zadovoljan svojom osobnom izvedbom. Ali, jesam li zadovoljan ukupnim učinkom? Ne još, jer želim pobjeđivati na utrkama, a trenutačno nemamo automobil za to.”

“Čini se da nas čak i Mercedes ima u utrci. Opet, imali smo malo štete pa mislim da je to odigralo ulogu u tome, ali bili su vrlo jaki.”

S druge strane Ferrarijeve garaže Carlos Sainz također nije bio potpuno sretan. Španjolac se pridružio Leclercu u prvom startnom redu, ali je završio utrku na četvrtoj poziciji.

Objava Leclerc: Nisam se imao kamo maknuti Perezu pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Vukajlovic