Daniel Ricciardo pretvorio je svoj obećavajući tempo tijekom cijelog vikenda u spektakularno četvrto startno mjesto, a zatim u odlično sedmo mjesto na Velikoj nagradi Mexico Citya. I iako smatra da ga je crvena zastava oštetila u borbi za možebitno peto mjesto, napominje kako moraju biti zadovoljni rezultatom.

Daniel Ricciardo nakon dvomjesečne pauze vratio se na grid Formule 1. U svom drugom natjecateljskom vikendu nakon oporavka od loma kosti šake, izgledao je snažno od samog početka. Australac je ostvario tri top 10 rezultata tijekom sva tri slobodna treninga, a taj tempo je prebacio u kvalifikacije gdje je AlphaTaurijev AT04 bolid postavio na spektakularno četvrto mjesto, ispred miljenika domaće publike Sergija Pereza.

Ricciardo je zatim pokazao snažan tempo tijekom cijele utrke, ali je na kraju ipak završio na sedmom mjestu. Australac smatra da ga je crvena zastava koštala boljeg rezultata.

Upitan je li zadovoljan rezultatom, Ricciardo je rekao: ”Jesam, iskreno utrka je išla u vrlo dobrom smjeru, bili smo peti i sve je išlo prema planu. U tom trenutku izgledalo je kao da bismo mogli biti peti.”

”Ali s druge strane, kada se dogodi velika nesreća, očito je da ne možete previše razmišljati o sebi. Bilo je dobro čuti da je Kevin u redu i čuo sam da je to bila greška na bolidu, tako da je to izvan njegove kontrole i to je utrkivanje, takve stvari se događaju i isto vrijedi za sve.”

Ricciardov tempo bio je takav da je posljednjih nekoliko krugova proveo loveći Georgea Russella, na kraju je ipak ostao kratkih rukava za pola sekunde.

”Neki vozači koristili su različite gume za ponovni start pa smo vjerojatno bili malo ograničeni u usporedbi s nekim bolidima koji su koristili srednje smjesu guma”, rekao je Ricciardo i dodao: ”Mislim da smo odradili dobar posao osvojivši poziciju među sedam najbolji… šesto mjesto bi bilo još bolje, ali boriti se s Mercedesom na kraju utrke, ako gledamo širu sliku, moramo biti vrlo sretni.”

”Definitivno je zabavnije boriti se pri vrhu. Jednostavno bolji je osjećaj, tako da sam sretan vikendom i pokušat ću održati ovaj zamah.”

Ovim rezultatom AlphaTauri je skočio na osmo mjesto u poretku konstruktora, sljedeća prilika za lov na bodove je već ovaj vikend na Velikoj nagradi Sao Paula.

Objava Ricciardo nakon fantastične utrke: Definitivno je zabavnije boriti se pri vrhu pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Stjepan Feketija